Читај ми!

Дачић са амбасадорима из Латинске Америке

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао да Србија жели да очува и унапреди "традиционално добре односе са земљама Латинске Америке и Кариба, утемељене на узајамном пријатељству и чврстим историјским везама".

Захваљујући на иницијативи за сусрет и на разговору са српским министром спољних послова, амбасадори земаља Латинске Америке су истакли заинтересованост за јачање и унапређење сарадње са Србијом, саопштило је ресорно министарство, преноси Бета.

Дачић је упознао амбасадоре земаља Латинске Америке са спољнополитичким приоритетима Србије, процесом приступања ЕУ, као и са приоритетима током председавања ОЕБС-у.

У разговору а амбасадорима Аргентине, Бразила, Кубе, Мексика и отправницом послова амбасаде Венецуеле, Дачић је истакао значај који Србија придаје сарадњи с државама тог региона, наводи се у саопштењу и додаје да је основа тих односа сарадња у бројним областима од заједничког интереса, али и опредељење Србије да буде поуздан партнер земаља Латинске Америке.

Дачић се заложио за интензивирање политичког дијалога кроз размену посета званичника и сарадњу с регионалним организацијама, а као приоритет у развоју односа навео је унапређење економске сарадње која је тренутно испод реалних могућности.

Шеф српске дипломатије је амбасадорима земаља Латинске Америке захвалио на њиховој принципијелној позицији по питању Косова, као и на подршци и донацијама поводом прошлогодишњих катастрофалних поплава у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи