Протест због промена у косовској полицији

Грађани северног дела Косова, педвођени председницима четири општине окупили су се на мирном протесту у северном делу Митровице негодујући због најављених промена у кадровској структури регионалне дирекције косовске полиције.

На протесту је истакнуто да су одлуке које иницира и спроводи команда косовске полиције у Приштини, неприхватљиве.

Затражено је да се промене не примене на дирекцију Митровица север, јер не доприносе стабилизацији стања и прилика на терену, већ управо супротно.

Председник општине Северна Косовска Митровица Горан Ракић рекао је да Приштина кадровским променама у команди полиције на северу Косова, жели да изазове дестабилизацију на терену.

"Полицијска команда Регион север има најбоље резултате на читавој територији Косова, и нећемо дозволити урушавање оваквог кадровског система", наводи Ракић.

Додаје да Командни кадар има апсолутну подршку локалне самоуправе и да неће дозволити да се тај систем уруши, али, каже, спремни су на компромис.

Локалне самоуправе на северу нису обавештене о припреми промене командног састава полиције. Бриселски споразум налаже да Министарство полиције одлучује о постављању, али на предлог локалних самоуправа. 

Драган Јаблановић из Тима за имплементацију Бриселског споразума сматра да је Приштина дужна, јер није још имплементирала све полицајце који су се пријавили на конкурс.

"Треба да се заврши тај део посла, а не да се кршењем Бриселског споразума прави нова структура. Зна се каква је то структура, доводе се послушници", додаје Јаблановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи