Читај ми!

Николић: Продубљивање веза Србије и Туниса

Председник Томислав Николић у разговару са амбасадором Туниса Мажидом Хамлауијем истакао је повезаност два народа и обавезу да се те везе негују и продубљују.

"Билатерални односи Србије и Туниса датирају још од стицања независности Туниса и стално се унапређују, поготову на политичком нивоу", рекао је Николић и додао да се две земље сматрају оснивачима Покрета несврстаних, где су односи и политичка координација увек били на нивоу, Николић са амбасдором Туниса, саопштила је Служба председника за сарадњу са медијима, преноси Танјуг.

Догађаји деведесетих година, како је навео, нису пореметили односе двеју земаља, а то значи да су они добри и остаће такви, јер је Србија томе чврсто посвећена.

"Нажалост добре укупне односе, не прати економска сарадња", нагласио је председник Србије и додао да је најбоље сарађивати са пријатељима.

Србија ће са своје стране уложити максималне напоре да се економска сарадња две земље значајно унапреди, наводи се у саопштењу.

Поводом стогодишњице искрцавања српске војске у Тунису током Првог светског рата, председник Николић је истакао значај заједничког обележавања те манифестације.

Амбасадор Мажид Хамлауи је изразио захвалност председнику Србије на срдачној добродошлици, истакавши да долази у посету председнику Србије, пријатељу Туниса и личном пријатељу.

Амбасадор Хамлауи је подвукао задовољство што је председник Србије пре годину дана дошао у историјску посету Тунису и направио одскочницу за развој билатералних односа две земље, наводи служба председника за сарадњу са медијима.

Хамлауи се сложио са Николићем да економски односи не прате политичке и изразио уверење да ће се ускоро финализовати формирање Мешовите комисије, а на маргинама тог догађаја организовати привредни форум, где ће инвеститори две земље имати прилику да размене информације и искуства.

Амбасадор се захвалио председнику Србије на иницијативи за организацију прославе стогодишњице искрцавања српске војске у Тунису, која ће бити одржана 9. јануара 2016. године и представио предлог програма те манифестације.

Председник Србије је пружио уверавање амбасадору Туниса да ће Србија убрзати формирање Мешовите комисије са своје стране и сложио се са предложеним предлогом програма манифестације поводом искрцавања српске војске у Тунису.

Председник Србије је још једном поновио позив председнику Туниса да дође у званичну посету Србији, јер је континуитет дијалога на највишем нивоу веома значајан за одржавање традиционално добрих билатералних односа, закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи