Живковић: Влада је аматерска и неспособна

Председник Нове странке Зоран Живковић оценио је да је изјава министра финансија Душана Вујовића о поскупљењу струје наставак "лоше оперетске представе" Владе Србије која је, како је оценио, аматерска и неспособна.

"Та изјава и покушај да не уплашите грађане новим поскупљењем тако што ћете да сакријете поскупљење струје до последњег тренутка када морате да им кажете, наставак је једне лоше оперетскепредставе коју влада Александра Вучића спроводи већ трећу годину", рекао је Зоран Живковић агенцији Бета.

Како је оценио, актуелна Влада Србије је влада на нервној бази, па вероватно мисли да је и народ на нервној бази и да ће ефекат бити бољи ако му не кажете на време него га "препаднете".

Живковић је истакао да се с Међународним монетраним фондом преговара, али да ММФ није никакав судија са неба који одређује какве ће овде бити цене нити било које друге услове за тај аранжман.

"У преговорима ви можете да изборите оно што је најбоље за вас. Ако је нужно да поскупи струја, онда је неопходно то рећи грађанима на време да могу да се спреме за нову сезону. Сигурно је да постоје услови да се смање трошкови у ЕПС пре свега због вишка радника и бахатог понашања у јавним набавкама", прецизирао је Живковић.

Подсетио је да је 2003. године када је био премијер, ММФ тражио поскупљење од 10 одсто и да је тада нађен начин да се направе уштеде унутар ЕПС од 10 одсто због чега није дошло до поскупљења струје, а аранжман са ММФ је био закључен.

Вујовић је у интервјуу за Политику рекао да је вест о поскупљењу струје од 15 одсто од априла ове године тек недавно јавно потврђена, јер влада није хтела да објављује програм договорен с ММФ-ом док Борд директора ММФ-а не усвоји и објави тај програм.

"Има пуно других разлога, нема инвестиција, поскупљења су ту, криминал расте, није завршено ниједно озбиљно суђење, ниједна од 24 спорне приватизације, није учињен напредак према Бриселу. Ова влада је аматерска и неспособна и треба да поднесе оставку", оценио је Живковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи