Читај ми!

Унапређење сарадње током председавања Србије ОЕБС-у

Одбор Скупштине Србије за људска и мањинска права и равноправност полова и Мисија ОЕБС-а у Србији имају веома успешну и интензивну сарадњу, која ће бити додатно унапређена у години председавања Србије ОЕБС-ом, заједнички су оценили председник тог одбора Мехо Омеровић и шеф Одељења за демократизацију Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Луенебург.

Мехо Омеровић је у Народној скупштини разговарао са Луенебургом о будућој сарадњи и планираним активностима Одбора у 2015. години, саопштено је из Народне скупштине Србије.

Луенебург је истакао да је Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова један од најуспешнијих одбора у Народној скупштини и нагласио да ће Мисија ОЕБС-а у Србији наставити да пружа пуну подршку активностима овог Одбора и у 2015. години.

Упознајући саговорника са планом рада Одбора за текућу годину, Омеровић је истакао да сарадња са Мисијом ОЕБС-а у Србији заузима значајно место.

Уз подршку ове Мисије, Одбор ће одржати седницу изван седишта Народне скупштине, у Сјеници, на којој ће се бавити темом економског оснаживања жена, навео је Омеровић.

У сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији, биће одржане и тематске седнице Одбора, посвећене сарадњи са организацијама цивилног друштва, примени Конвенције Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици, као и јавно слушање са новоизабраним националним саветима националних мањина, истакао је Омеровић.

За Народну скупштину од изузетног је значаја подршка Мисије ОЕБС-а у Србији у процесу европских интеграција, истакао је Омеровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи