Читај ми!

ДС: Нереална обећања СНС-а

Демократска странка саопштила је да се навршава хиљаду дана од како је председник Србије Томислав Николић положио заклетву, а Српска напредна странка преузела власт, уз коментар да је "сваки дан мандата обележен нереалним обећањима".

Истина је да се зарад тих инвестиција Србија задужује и прави дипломатске скандале делећи српске пасоше и посредницима у сумњивим пословима, наводи се у саопштењу ДС, преноси Танјуг.

Демократе додају да је од 30 инвестиција које је премијер Вучић најављивао укупне вредности око 10 милијарди, за три године "траљаво и половично реализоване само три".

ДС такође наводи да је потписано више од 40 споразума, анекса, предуговора, а да је стварно уложено веома мало.

Један од најгласније најављиваних пројеката "Београд на води" је тренутно у току и то нелегално и противзаконито, кажу демократе и тврде да је без тендерских процедура и сагласности корисника реновирана и зграда Геозавода у којој је постављена макета.

"Ниједан документ није доступан, као ни трошкови буџета за припрему терена за ову инвестицију. Груба рачуница је да је до сада из државног будžета потрошено више од 200 милиона евра, док је страни инвеститор уложио неколико стотина хиљада евра", саопштава ДС.

У ДС су се осврнули и на формирање "Ер Србије" и навели да се према делу објављених докумената види да су улагања Србије "више од пола милијарде евра у имовини и новцу, а страног инвеститора око 100 милиона евра кредита, за чега је стекао пола власништва над компанијом".

Демократе наглашавају да је за хиљаду дана власти СНС неславно завршен и уговор за фабрику чипова, такође и инвестиција од 400 милиона евра за фабрику за производњу делова за "Боингове" и "Ербасове" моделе, "тајним уговорима узурпирано и продато" више од 20.000 хектара војвођанских ораница потпуно непознатој компанији Ал Равафед уместо најављиваној компанији Ал Дахра.

"За хиљаду дана чули смо 1.000 обмана и добили једну лепу макету", закључено је у саопштењу ДС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи