Читај ми!

Тачи: Тужићемо Србију за геноцид

Косово ће од Србије тражити "ратну одштету" на темељу оптужби за геноцид почињен током рата 1998-99, изјавио је за турску новинску агенцију "Анадолијa" косовски министар спољних послова и заменик премијера Хашим Тачи. Канцеларија за КиМ: Тачи треба да се позабави проблемима на Косову и Метохији.

Према његовим речима, Косово ће се обратити Међународном суду правде када процени "унутрашње и међународне околности".

"Србија је неоспорно починила геноцид на Косову. Имамо доказе, имамо сведочанства и цео свет то зна", каже Тачи који је 1999. био политички вођа Ослободилачке војске Косова.

"Но, како Косово још није део УН-а, покушавамо да пронађемо правне темеље како би подигли тужбу против Србије за геноцид и то докажемо међународном правосудном систему", рекао је Тачи и подсетио да је већина најмоћнијих држава света већ признала Косово, те да у скорој будућности очекуја и остала признања.

Хашим Тачи не треба да удара у ратне бубњеве и прича о геноциду већ да се позабави проблемима на Косову и Метохији, изјавио је заменик директора Канцеларије Владе Србије за КиМ Душан Козарев, преноси Бета.

Козарев сматра да Тачи треба да се позабави и оснивањем међународног суда за злочине Ослободилачке војске Косова, који би требало да позове на одговорност команданте ОВК најодговорније за злочине.

"Последњих недеља поједини албански руководиоци су видно нервозни, нема потреба да личном нервозом кваре атмосферу за помирење, нормализацију и дијалог", наводи се у писаној изјави заменика директора Канцеларије за КиМ.

 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи