Читај ми!

Бабић: Још ништа од списка непримерених речи

Административни одбор, коме је Колегијум Скупштине Србије упутио Предлог за утврђивање непримерених речи чија би се употреба санкционисала у парламенту, не искључује могућност да тај предлог одбије због недостатка капацитета, изјавио је председник тог одбора Зоран Бабић.

Бабић је после седнице тог одбора на коме је, између осталог, било речи и о одлуци Колегијума објаснио да би тај списак речи могао да заживи једино ако се представници свих посланичких група сложе око тога, преноси Танјуг.

"У Административном одбору немамо представнике свих посланичких група, тако да ми немамо ни тај капацитет. Зашто тако нешто не уради Колегијум. Има све капацитете, а у њему су представници свих политичких и посланичких група", рекао је Бабић.

Он је поновио да је много боље решење да то уради Колегијум, као и да ће се онда видети ко је за уређен систем, а ко све то користи само да би се појавио у медијима.

"Ја не желим да испуњавам задатке Борка Стефановића, али могу да радим са Борком Стефановићем на томе. Са друге стране, било би интересантно видети у тој радној групи господина Шутановца, па да ли би рекао да је непримерен израз и да ли би ставио на такав списак све оно што је радо употребљавао или господина Зорана Живковића, да ли би предложио да 'стоко једна' буде на том списку или не", прокоментарисао је Бабић.

Бабић је претходно члановима Административног одбора, говорећи о одлуци Колегијума о предлогу за утврђивање непримерених речи, поручио да такву одлуку не треба да доносе преко колена.

"Наш језик је богат језик. Искуства других парламената, а који су увели такав списак само су довела до креативности …па се уместо пијанице употребљавао израз видно мамуран", напоменуо је он.

Такође, изнео је и лични став да није вољан да учествује у ограничавању посланика, шта смеју, а шта не смеју да кажу, као и да не жели да ради на било каквом сужавању демократског простора.

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић затражио је да Административни одбор направи речник израза који су непримерени за скупштинску дебату.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи