Читај ми!

Шешељ: Зауставимо медијски мрак

Српска радикална странка (СРС) покренула је интернет петицију против медијског мрака и цензуре, а њен лидер Војслав Шешељ је позвао грађане да је потпишу.

Војслав Шешељ је рекао да од слома комунизма и почетка деведестих година прошлог века контрола власти над свим медијима није била израженија него сада, преноси Танјуг.

Он је на конференцији за новинаре позвао све грађане који "патриотски размишљају и желе демократску Србију да потпишу петицију под називом "Зауставимо медијски мрак".

Он је навео и да се то посебно односи на телевизије са националном фреквенцијом које су затворене за функционере СРС, али и на писане медије у којима се објављу "дозиране и пречишћене информације".

Шешељ је навео и да код неких новинара постоји аутоцензура, а код власника медија страх од репресије владајућег режима.

Осврнувши да се неуспелу продају смедеревске "Железаре" као пример цензуре, Шешељ је рекао да су то што пише сада у новинама о компанији "Есмак' радикали саопштили још у децембру прошле године, али да то нико није објавио.

Према његовим речима, упркос томе што су медији затворени за СРС, а радикали све што сазнају одмах саопште јавности, "власт прислушкује наше страначке просторије и телефоне ".

Он је рекао и да радикали, због тога, када нешто хоће да се договоре "шапућу по ходницима" или излазе из зграде (Магистрата)" додавши да их власт прислушкује како би спречила њихове будуће активности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи