Читај ми!

Кирби и Пајтић о економском развоју Војоводине

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић је у разговору са амбасадором САД Мајклом Кирбијем оценио да Војводина делује у духу европских и демократских тековина и да је посвећена решавању економских проблема.

Бојан Пајтић је рекао да Покрајинска влада делује одговорном политиком, реформским процесима и у сарадњи са републичком владом настоји да реши економске и социјалне проблеме, преноси Бета.

Нагласио је да је покрајинска администрација у протеклој деценији уложила велики труд да у Војводини створи повољну климу за привлачење страних инвестиција и повећа интерес за улагање.

У разговору са Мајклом Кирбијем, Пајтић је најавио је да ће у оквиру стратешког деловања покрајина наставити да примењује и инвестира подстицајне мере у пољопривреди, индустрији, информационим технологијама и другим областима привреде.

Са Кирбијем се састао и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Богарошки, како би разговарали о начинима за унапређење пољопривреде у Војводини.

Богарошки је истакао да је у Војводини обезбеђена средњерочна предвидљивост у спровођењу стратегија за пољопривреду, те да је управо та предвидљивост значајна за укупни развој гране.

"Сваке године се обезбеђују бесповратна средства којима се стимулишу профитабилније пољопривредне активности, као што су производња у пластеницима или мини-прерађивачки капацитети, који обезбеђују додатну вредност пољопривредном производу", каже Богарошки.

Кирби је похвалио улагања и мере Покрајинске владе у развој пољопривреде, водопривреде, помоћ старачким домаћинствима, нарочито у руралним крајевима.

Истакао је да су труд и потенцијали Војводине препознатљиви и додао да се нада да ће "амбијент толеранције и економски развој и надаље бити аргументи напретка покрајине".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи