Читај ми!

Ђукановић: Поједини не могу да прихвате да Тадић није председник

Посланик СНС Владимир Ђукановић изјавио је да захтеви посланичке групе СДС, Заједно за Србији и Зелени Србије за разрешење председника Томислава Николића указују да "поједини не могу да прихвате да Борис Тадић више није шеф државе".

"Очигледно да поједини људи око Бориса Тадића не могу да прихвате да он више није председник Републике, можда им је жао због тога", рекао је Владимир Ђукановић новинарима у Скупштини Србије, преноси Танјуг.

Ђукановић је захтев посланичке групе СДС, Заједно за Србију и Зелени Србије  прокоментарисао и кроз народну пословицу "Залудан поп и јариће крсти".

"Када буду председнички избори нека поново кандидују Тадића, па ћемо видети", рекао је посланик СНС.

На питање како ће им СНС одговорити на тај захтев, имајући у виду да су посланици СДС затражили подршку и других посланичких група, Ђукановић је одговорио: "Једним лепим осмехом".

Посланичка група СДС, ЗЗС и Зелени Србије предала је јутрас захтев за покретање поступка за разрешење председника Николића јер је, како тврде, повредио Устав.

Заменик шефа посланичке групе СДС Јанко Веселиновић објаснио је новинарима у парламенту да је захтев предат због Николићеве изјаве дневном лилсту "Политика" у којој је коментарисао најаву тужиоца за рате злочине Владимира Вукчевића о покретању поступка истраге против начелника Генералштаба Војске Србије Љубише Диковића.

"Он је на тај начина повредио више чланова Устава - члан у коме се говори да је власт подељена на законодавну, извршну и судску власт, члан у коме се говори о независности судске власти и члан који гарантује независност јавног тужиоца и тужилаштва уопште”, прецизирао је Веселиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи