Посланици о одлуци Владе о Железари

Посланици владајуће већине оценили су да је одлука, коју је Влада Србије донала у вези са Железаром, у интересу државе и запослених, док део опозиције сматра да је премијер тиме што је промовисао "Есмарк" као партнера пре коначне одлуке, како кажу, дезавуисао остале понуђаче.

Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић поручио је да је одлука Владе била изузетно тешка, али да се због такве одлуке неће зажалити у будућности.

"Сви који су неком аутопројекцијом због искуства шта су у прошлости радили или шта би радили да поново воде Србију мислили да ћемо политичке поене ставити изнад интереса државе, Смедерева, Железаре и запослених, преварили су се", рекао је Бабић.

Бабић је додао да је влада била посвећена постизању договора, да је била спремна и на уступке, да је желела одржив уговор у будућности, као и да радници дугорочно имају посао.

Да је одлука у интересу државе и запослених сматра и заменик шефа посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић.

"Евидентно је да је влада имала јасан циљ да изнађе најбоље решење, решење које ће бити дугорочно и одрживо за ЗЗелезару. Одлука која је донета је у државном интересу и у интересу радника, а најважније је што су је подржали синдикати и руководство предузећа", рекао је Милићевић.

Милићевић је поновио да СПС дели одговорност и вредности Владе Србије, као и да је убеђен да се све чини како би грађани Србије осетили бољитак.

Заменик шефа посланичке групе СДС Јанко Веселиновић оценио је да је премијер Вучић на теми Есмарка "градио своју политичку позицију, па чак и роком локалних избора".

Веселиновић је додао да би сада, због тога требало да претрпи највећу политичку штету истакавши да је председник владе више пута промовисао Есмарк пре коначне одлуке и тако "дезавуисао остале понуђаче".

За лидера и посланика Нове странке Зорана Живковића цео поступак за смедеревску Железару је "вођен наопако".

"Били смо сведоци још једне демагошке оперетске представе у којој је председник Владе Србије на један драматичан начин показао сав ниво аматеризма и непознавања основа послом којим се бави", прокоментарисао је Живковић.

Живковић је додао да је пре шест месеци премијер рекао "да ће лично учинити све да Есмарк постане партнер у Сартиду" и оценио да је то добро ако се иде на директну понуду, али да је забрањено када је реч о тендеру.

Такође, нагласио је Живковић, када се "на тендеру нешто изабере, онда после тога нема погађања".

"Ако су испуњени услови тендера, онда нема више приче о тим условима, значи да је онај ко је дао понуду одговорио на захтеве државе која продаје нешто и ту више нема даљих преговора, нема узвратних понуда, понуда преко понуде и контра-понуда", закључио је Живковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи