Ђурић: Србија не признаје једнострано проглашену независност

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да Србија не признаје једнострано проглашену независност Косова и Метохије и да се преговори са Приштином воде како би се поправио живот људи у тој покрајини.

Марко Ђурић је, реагујући на изјаву кососвског премијера Исе Мустафе да би процес нормализације односа Београда и Приштине требало да буде окончан признавањем независности Косова од стране Србије, истакао да би представници косовских Албанаца требало да се окрену будућности и решавању нагомиланих проблема, нарочито економских, преноси Танјуг.

"Мустафи кажемо не. Србија не признаје једнострано проглашену независност Косова и Метохије", рекао је Ђурић, који је на седници скупштинског Одбора за Косово и Метохију представио извештај о раду Канцеларије за Косово и Метохију за другу половину 2014. године.

Косовски премијер Мустафа данас је у сусрету са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом, рекао да Приштина ради на конректним питањима која воде нормализацији односа са Београдом и уклањању препрека за европске интеграције, јављају косовски медији.

Он је оценио да је недавно постигнут споразум о правосуђу између Београда и Приштине део процеса нормализације односа, као и да би процес нормализације требало да буде окончан признавањем независности Косова од стране Србије.

"Сталним понављањем исте флоскуле Мустафа непотребно подиже тензије и компликује атмосферу која треба да буде конструктивна да би нормализација односа између Републике и Покрајине ишла у добром смеру", навела је тим поводом Канцеларија за КиМ. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи