Читај ми!

Пајтић: Расте подршка ДС-у

Председник Демократске странке Бојан Пајтић рекао је да је ДС свесна грешака које је правила. Обећао је да их неће поновити и додао да је странка данас јединствена, због чега је подршка грађана демократама у последње време значајно порасла.

Поводом 25 година од поновног оснивања ДС-а у интервјуу за агенцију Бета Бојан Пајтић је рекао да је "чињеница да ДС-у убрзано расте подршка".

"То говори о томе да грађани, иако су с разлогом били љути на ДС због неких грешака и пропуста, данас схватају да смо ми схватили где смо грешили и да немамо намеру да грешке понављамо. Грађани схватају да није могуће казнити ДС а да не казните и Србију, себе и своју породицу", рекао је Пајтић.

Према његовим речима, ДС је правио "изнуђене" грешке док је био на власти, тако што је због чињенице да никада сам није имао парламентарну већину, са коалиционим партнерима правио компромисе, који су га после прескупо коштали.

У другу врсту грешака Пајтић је убројао, како је оценио, лош концепт приватизације, који су заступали економисти који су представљали ДС, а који је био претерано либералан и неолибералан.  Додао је да су прављене и кадровске грешке и навео да је било и оних који су се богатили на рачун ДС-а и који су се огрешили о закон, који су вршили кривична дела, "као и у свакој странци".

"Ти људи су највеће зло по ДС па онда и по све остале. Било је грешака и што су бирани људи који су опортунисти, којима није битно у којој су странци, а данас ти људи заузимају неке од челних функција у СНС-у", рекао је Пајтић.

Он је навео да је Влада Србије предвођена ДС-ом 2009. године, у време највеће светске економске рецесије, привукла дупло више страних инвестиција него што је то влада предвођена СНС-ом успела у 2014. години, која је економски најбоља година владавине "напредњака".

Пајтић је рекао да ће Влада Војводине, чији је председник, опстати до краја мандата упркос нападима и додао да ће ДС увек радити на стабилним односима унутар владајуће коалиције са Лигом социјалдемократа Војводине и Савезом војвођанских Мађара.

"Ми немамо намеру да заоштравамо односе са коалиционим партнерима у Покрајини, чак и уколико би неко од њих то желео да учини. Превише је нестабилности у овој земљи да бисмо дозволили да нестабилност буде нешто чиме ће бити обележен рад покрајинског парламента и Покрајинске владе. Ми желимо стабилност у овом друштву, а не мржњу", рекао је Пајтић.

Пајтић је навео да је готово половина страних инвестиција које су ушле у Србију, дошло у Војводину и подсетио да се "по први пут историји ове земље" догодило да неко у Србији буде проглашен за најбољег у Европи у области инвестиција, као што је Војводина проглашена за најбољу регију средње величине у Европи у области привлачења страних инвестиција.

Додао је да је "трагично" што режим прибегава физичком насиљу код обрачунавања са политичким неистомишљеницима.

"То смо видели на примеру пребијања господина Гавриловића, нашег кандидата за председника општине Мионица, на примеру пребијања Данила Бобића у Врбасу, на примерима напада не само на чланове ДС-а, већ и СПС-а, ЛДП-а, УРС-а, већ у зависности од тога кога је СНС у одређеним општинама препознавао као свог конкурента", рекао је Пајтић.

Оптужио је надлежне органе да не раде свој посао, упркос бројним доказима о физичким нападима које им је доставио ДС, већ се стављају у службу владајуће странке.

"Истовремено, сада готово 80 чланова ДС-а је било притворено, од чега је у више од 50 случајева Више тужилаштво одбијало оптужнице, па су враћане у идентичном тексту, када се вршила присила и принуда да се људи из ДС-а униште у социјалном и у политичком смислу",  рекао је Пајтић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи