Читај ми!

Шешељ: Нећу у Хаг, радовао сам се убиству Ђинђића

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ каже да се неће добровољно вратити у Хашки трибунал и да ће, ако то буде потребно, "морати да га ухапсе и испоруче председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић". Радовао сам се убиству Ђинђића, рекао Шешељ.

Лидер радикала Војислав Шешељ поновио је данас, после 11 година притвора у Хагу, да је и даље поносан на убиство Зорана Ђинђића, да не одустаје од програма "велике Србије", да јесте претио осветом "Вучићу и Томи", а да сад нема потребе за тим, те да ће радити на мобилизацији странке, а једина нова порука била је – да се у Хаг неће вратити добровољно, преноси Танјуг.

"Радовао сам се кад сам чуо за убиство Ђинђића и на то сам поносан. Тада се српски народ ослободио издајника и мафијаша. Ђинђић је тамна страна српске историје и једна од најцрњих ствари које су нам се десиле", рекао је Шешељ новинарима.

Он је додао да је све што је имао о томе да каже већ рекао у Хагу и да не намерава да се одазове евентуалном позиву наших органа да говори у оквиру истраге позадине убиства бившег премијера.

На питање о освети премијеру и председнику Србије, он је одговорио:

"Рекао сам 'осветићу се'. Ако не стигнем да се осветим ја, то ће се пренети на поколења. Моје осветничко расположење односило се на Томислава Николића и Александра Вучића, и они су знали да се не шалим", рекао је Шешељ.

Он је, међутим, додао да је тако мислио у тренутку када је било речи о давању гаранција за његово пуштање на слободу, али да више нема потребе за тим.

"Пошто је моја претња успела, нема осветољубивости", закључио је Шешељ.

Према његовим речима, Хаг је додао нову аргументацију, а то је захтев да прихвати гаранције премијера Вучића, јер су знали "да то ни мртав не бих учинио".

"Хагу је дозлогрдило да ме држе тамо и учинили су уступак Вучићу да одложе мој долазак док не прође посета албанског премијера Едија Раме", рекао је Шешељ.

Смисао Српске радикалне странке је идеја "велике Србије", поручио је и запитао: "Ако би се угасила та идеја, шта бисмо ми тражили на политичкој сцени?"

Шешељ је најавио "велику мобилизацију чланства и свих патриота" како би се супротставили "издајничком режиму" и свим покушајима да се Србија прикључи ЕУ или НАТО пакту.

Он је најавио да се неће добровољно одазвати позиву Хашког трибунала да дође на изрицање пресуде.

"Нема мог добровољног повратка у Хаг", рекао је и додао да због тога неће бити крвопролића, али хоће протеста и демонстрација.

"Кад издају налог Влади Србије, Томислав Николић и Александар Вучић одлучиваће шта ће да раде, ја нећу бежати. То би био историјски парадокс и нека врста правног парадокса да Александар Вучић и Томислав Николић, сарадници у мојим ратним злочинима и саучесници у злочинима против човечности, морају да ме испоруче. Да ли мислите да бих ја такву прилику пропустио?", запитао је Шешељ.

Он је уверен да је "растурио" Хашки трибунал и да ће сведочити као сведок одбране у поступку против Ратка Младића, али видео-линком из Београда.

Он је упутио низ критика на рачун актуелне власти и поручио да Србији нема места у Европској унији.

"Александар Вучић галами на албанског премијера... а што се на тај начин није поставио према овима са Запада који су признали Косово", рекао је Шешељ и додао да је лако искалити се "на неком јаднику из мале државе".

Како је навео, једино за шта је власт способна је медијска манипулација, "а ту је мајстор Александар Вучић", што, како је рекао, не може донети резултате и дугорочно води у пропаст.

Он је рекао да политика ка ЕУ или НАТО-у не води Србију никуда, већ Србији треба рационална политика приближавања Русији и другим земљама, до статуса који данас имају Белорусија, Казахстан...

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару