Читај ми!

Лихт: Заједно против опасног духа прошлости

Председница Београдског форума за политичку изузетност Соња Лихт поручила је да се против прошлости треба борити удруженим снагама и изразила задовољство што постоји простор за оптимизам.

Соња Лихт је, отварајући други дан Београдског безбедносног форума, поручила да је тај форум доказује да постоји знање и креативност који могу допринети решавању изазова са којима се суочавамо, преноси Танјуг.

"2014. нас је подсетила да је сто година дуг период у историји човечанства, и да је нажалост дух ранијих времена још увек жив", рекла је Лихт.

"Надамо се да смо данас у стању да причамо о крају једног од најтежих векова у историји и да ћемо славити почетак новог", рекла је Лихт.

Лихт је додала да је пријатно изненађена што међу учесницима види да има места за оптимизам.

"Наравно под условом да делујемо заједно и дамо све од себе да се ослободимо овог веома опасног духа који још увек вреба и који заправо уздрмава будућност наше Европе и света", рекла је Соња Лихт.

Говорећи о првом дану форума, Лихт је истакла да су дискусије биле фасцинантне, да је нарочито дебата о трансатлантским односима показала да знамо како да размишљамио о будућности и да верује да ће овај форум доказати да смо дорасли задатку.

Она је такође одала признање трима женама - немачкој канцеларки Ангели Меркел на одважном кораку да окупи лидере Западног Балкана, одлазећој шефици европске дипломатије Кетрин Ештон јер је великим, трудом допринела дијалогу власти у Београду и Приштини, као и Федерики Могерини, будућној шефици европске дипломатије за коју је изразила наду да ће као представница нове генерације, наставити да буде део тог подухвата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи