Манцо: Отварање поглавља још неизвесно

Амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо изјавио је да још није извесно да ли ће Србија отворити преговарачка поглавља до краја године, али да ће Италија, председавајући ЕУ, радити на томе.

"Приоритет нашег програма (као председавајућег ЕУ) јесте да охрабримо напредак земаља кандата, попут Србије, на европском путу, као и да наградимо Србију конкретним сигналима", рекао је Манцо новинарима на маргинама четвртог Београдског безбедносног форума.

Манцо се нада да ће приступни преговори, које је Србија отворила 21. јануара, бити настављени конкретним кораком.

"Да ли то значи да ће бити отворено једно или два поглавља до краја децембра још није извесно, али радићемо на томе да, ако то буде могуће, буде и остварено", рекао је Манцо.

На питање која би поглавља могла прво да буду отворена, италијански амбасадор је одговорио да је "чуо да се овде говори о поглављу 32", али да није реч о одређеном поглављу или броју поглавља, већ о томе да се процес наставља конкретним корацима.

Он је, такође, оценио да Србија, као и друге европске земље, "жели више Европе".

"Грађани желе више Европе, желе да Европа буде присутнија овде, не желе да мисле о Европи као о нечему на крају мукотрпног пута јер Европа није то, Европа је већ овде и Срби то знају", рекао је Манцо.

Одржавање Параде поноса у недељу било је, према његовом мишљењу, конкретан сигнал грађана и владе да је Европа већ овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи