Читај ми!

Усвојен предлог буџета за Северну Митровицу

Скупштина општине Северна Митровица усвојила је предлог буџета за 2015. годину у износу око 20 милиона евра. Овакав буџет је недовољан у односу на реалне потребе, сматра председник општине Северна Митровица Горан Ракић.

Председник општине Северна Митровица истакао је да буџет оквирно износи око 20 милиона евра, али да је то реално мало у односу на стварне потребе ноформиране општине, преноси Танјуг.

Додао је да је косовско Министарство финансија предложило да основа за израду буџета буде 4,5 милиона евра, што је, како је оценио, мало.

Ракић је рекао да је Министарство финансија сачинило предлог буџета од 4,5 милиона евра према својим проценама броја становника општине Северна Митровица

"Они су неким својим проценама закључили да општина Северна Митровица има само 12.000 становника, а само је на изборима пре неколико месеци било 28.000 бирача, па не знам стварно по ком основу су дошли до тог броја", рекао је Ракић.

Председник општине Северна Митровица је подсетио да је пре неколико дана одржана јавна расправа о предлогу општинског буџета за наредну годину и да је део предлога и сугестија грађана Северне Митровице уврштен у предлог буџета.

На питање да ли су у предлог буџета за наредну годину који је усвојен укључене плате запослених у просвети и здравству, Ракић је рекао да ће то бити решено "на вишем нивоу".

"Бриселским споразумом ће бити обухваћени образовање и здравство. Могу само да гарантујем да нико неће остати без плате. Значи, држава Србија ће финансирати преко Заједнице српских општина раднике просвете и здравства", нагласио је Ракић.

Рекао је да ће предлог буџета у току дана бити прослеђен Министарству финансија и Министарству локалне самоуправе у Приштини, изразивши наду да ће бити препознате релане потребе општине.

"То да ли ће усвојити не зависи од нас. Надам се да ће препознати стварне и реалне потребе једне општине, изаћи у сусрет и помоћи, јер као што знате у општини Северна Митровица живи на једном врло скученом простору више заједница", објаснио је Ракић.

Буџет од 20 милиона динара је, иначе, мали за успешан рад једне општине, сматра Ракић.

Предлог буџета општине Северна Митровица усвојен је са 13 гласова за, 3 против а уздржаних није било. Седници је присуствовало 18 од 19 одборника.

Данас је последњи дан за достављање општинских буџета косовском Министарству финансија.

Предлози општинских буџета у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку усвојени су јуче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи