Одлуке Административног одбора

Административни одбор Скупштине Србије донео је неколико одлука - предложио је парламенту да констатује оставке два посланика СНС, једном посланику дао сагласност да обавља још једну јавну функцију, а Фискалном савету да на привремене и повремене послове ангажује једног стручњака.

На седници Административног одбора Скупштине Србије прихваћен је и захтев преседнице парламента Маје Гојковић да јој се исплати месечна накнада за закуп стана у Београду, који је упутила као посланица, преноси Танјуг.

Председник Одбора Зоран Бабић каже да је Гојковић то учинила због штедње, с обзиром на то да живи у Новом Саду, а као председник Скупштине, по закону, има и обезбеђење, па свакодневно путовање и дневнице доводе до повећања трошкова.

И њој ће, као и осталим посланицима који су поднели такав захтев, бити исплаћено месечно 35.000 динара од 1. септембра.

"Не ради се ни о каквом луксузу, изнајмљивању виле, већ стана као што су и други посланици изнајмили. Гојковићева је, како и сама инсистира, прва међу једнакима, а доставила је сву потребну документацију", истиче Бабић.

Одбор је предложио парламенту да констатује оставке посланицима СНС Дражену Јарићу и Марији Стевановић, а посланику Нове Србије Драгану Јовановићу дао сагласност да обавља и функцију председника Скупштине општине Топола.

Чланови Одбора дали су сагласност и да Фискални савет на привремене и повремене послове ангажује једног стручњака, а члан Савета Никола Алтипармаков каже да то тело има само пет стално запослених и да због обима посла који се очекује због ребаланса и буџета постоји потреба да се ангажује још један стручњак.

"Због усвајања ребаланса и буџета за наредну годину потребно нам је да за наредних три или четири месеца ангажујемо једног страучњака", каже Алтипармаков.

На питање посланика Јединствене Србије Петра Петровића да ли би и Фискални савет, пошто инсистира на смањењу плата и пензија, могао и сам да да допринос уштедама и уместо да ангажује још једног стручњака, учини напор и посао расподели међу постојећим запосленим, Алтипармаков је одговорио да се штедње већ остварују.

"Могли смо још прошле године да запослимо једног стручњака, али нисмо нашли праву особу. Зато смо и сматрали да је рационалније да ангажујемо неког на три или четири месеца, него да запослимо за стално некога ко нам у потпуности не одговара", рекао је Алтипармаков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи