Читај ми!

Дачић са министром Баден-Виртемберга

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић примио је министра за Бундесрат, Европу и међународне послове Баден-Виртемберга, Петера Фридриха.

Петер Фридрих предводи делегацију немачке савезне покрајине Баден–Виртемберг на 3. седници Заједничке комисије Србија-Баден-Виртемберг, која је почела данас у Београду, преноси Танјуг.

Ивица Дачић је нагласио значај који Србија придаје сарадњи у различитим областима са овом покрајином, једном од четири најразвијеније европске регије у којој живи око 70.000 наших сународника, саопштило је Министарство спољних послова.

Фридрих је заодовољан наставком сарадње у оквиру Заједничке комисије, наглашавајући потенцијале које пружа Стратегија за Подунавље, као и спремност Баден–Виртемберга да пружи помоћ и подршку, а посебно да допринесе бржим евроинтеграцијама Србије.

Дачић је захвалио саговорнику на подршци посланика ове покрајине у Бундесрату при гласању о Закону о азилу, којим се Србија ставља на листу сигурних земаља и изразио наду да ће се сарадња две стране унапређивати и развијати.

Фридрих је позвао Дачића да посети покрајину Баден-Виртемберг и учествује на економским форумима који ће бити организовани наредне године у овој немачкој покрајини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи