Читај ми!

Угљанин: Тражићемо заштиту због говора мржње

Председник Странке демократске акција Санџака Сулејман Угљанин рекао је да ће, уколико се наставе претње и говор мржње државног врха према Бошњацима, морати да потраже заштиту од међународних институција.

Сулејман Угљанин је на конференцији за новинаре рекао да ће недавне изјаве премијера Србије Александра Вучића и министара Ивице Дачића и Небојше Стефановића о Санџаку имати негативан ефекат по економију Србије, а поготово Санџака, преноси Бета.

"Када премијер Србије и министри говоре како у Србији постоји нестабилан регион и у који ће послати безбедносне снаге, то шаље негативну поруку инвеститорима. Ја их позивам да повуку све те обавештајне, војне и друге снаге из Санџака, а да та средства

преусмере у Обреновац и друге поплављене општине", рекао је Угљанин.

Лидер СДА Санџака затражио је и хитну седницу Бироа за координацију служби безбедности на којој би требало да се истраже злочини над Бошњацима у Србији.

"Такође, од премијера и Владе Србије очекујем да ускоро направе програм за решавање проблема Бошњака, а уколико наставе са претњама и говором мржње, бићемо приморани да се обратимо Европској унији, Савету безбедности УН и ОЕБС-у како би нас заштитили", рекао је Угљанин.

Додао је и да учешће листе Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Санџака, блиске муфтији Муамеру Зукорлићу, на изборима за БНВ не значи и крај преговора са њим.

"Настављамо да водимо разговоре са свима, у циљу постизања бошњачког јединства. Ако буду имали своју листу, наставићемо преговоре након избора јер желимо да све листе које буду имале већнике у будућем сазиву БНВ буду укључене у његово функционисање", рекао је Угљанин.

Истакао је и да са Зукорлићем није преговарао о уједињењу исламских заједница.

"Никада конретно нисмо разговарали о јединству исламске заједнице, него смо покренули иницијативу да вође из две супротстављене заједнице укључимо у рад БНВ и да за истим столом реше то питање. Надам се да ће се ти лидери наћи на изборним листама и да ће коначно почети разговор", каже Угљанин.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи