Читај ми!

ДС: Колапс правосуђа слика реформи СНС-а

Демократска странка оценила је да је колапс правосуђа "слика и прилика реформи које наводно предузима Српска напредна странка".

У саопштењу ДС-а се наводи да је у "последњих десет месеци, правосуђе било у потпуном застоју најмање четири месеца, што због хаоса који је настао услед нове мреже судова што због штрајка адвоката у јуну ове године", јавља Бета.

ДС додаје да је сада у току "оправдани штрајк свих адвоката због потпуне лакрдије која је направљена од увођења институције јавних бележника".

"Повратак јавних бележника у правни систем Србије је опет доказ како се једна добра идеја, зарад интереса политичке партије на власти, претвара у штеточински и десктруктивни фактор", саопштио је ДС.

ДС сматра да је СНС две године закаснио с избором нотара, а онда их је изабрао "по политичкој линији и "незаконито формирао Комору јавних бележника са недовољним бројем нотара".

"Да би ствар била још нелегалнија и штетнија за грађане и правосуђе, Влада је одузела надлежности адвокатима у погледу склапања уговора, а цену овере, коју је до сада радио суд бесрамно повећала невероватних 45 пута. Најновија блокада правосуђа ће донети нова застаревања, нова одлагања процеса и нове трошкове по буџет што ће опет плаћати грађани Србије", закључио је ДС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи