Читај ми!

Вучић са амбасадором Јужне Кореје

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Јужне Кореје Кима Квангкуна са којим је разговаро о сарадњи и реформама.

Премијер Вучић се захвалио амбасадору на сарадњи и изузетном доприносу унапређењу билатералних односа, нарочито у области економије, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.

Амбасадор Квангкун је нагласио да је реформски напредак Србије видљив и препознат у свету, као и да су усвојени закони и поштовање људских права наишли на позитиван пријем у међународној заједници.

Амбасадор је, такође, истакао да Јужна Кореја подржава Србију на европском путу и пренео уверење да ће ускоро постати пуноправна чланица Европске уније.

Премијер Вучић и амбасадор Квангкун разговарали су и о економској сарадњи двеју земаља наводећи успешан пример пословања компаније ЈУРА у Србији.

Амбасадор је најавио могућност нових инвестиција из Јужне Кореје, нарочито оних компанија чији су производи већ присутни на српском тржишту, а које разматрају отварање и својих производних погона у Србији.

Јужнокорејски амабасадор се захвалио српском премијеру на подршци коју Србија пружа Јужној Кореји и додао да Србија може да рачуна на једнаку политичку подршку у међународним организацијама, а посебно у Уједињеним нацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи