Посланичка питања

Посланици Скупштине Србије су у делу седнице за постављање питања Влади, изразили незадовољство што поједини инфраструктурни радови нису завршени, недостатком реакције надлежних на формирање дивљих депонија, растом курса динара, указујући и да су нека од тих питања постављена још пре неколико месеци.

Посланик НДС Јанко Веселиновић поставио је питање премијеру Александру Вучићу и министарки саобраћаја Зорани Михајловић, због чега су обустављени радови на изградњи Жежељевог моста у Новом Саду, преноси Танјуг.

"Радови су требали да буду завршени у новембру 2013. године, а до сада је изведено 27 одсто предвиђених радова. Градилиште изгледа сабласно, у цеви су се уселили бескућници, а радника нема на видику", каже Веселиновић.

Пита да ли ће уговор са извођачем бити раскинут и када ће бити завршен мост ако се распише тендер за избор новог извођача.

Друго питање је, каже, шта се дешава са мостом код Бешке, мост је обновљен, али је после тога веома брзо затворен због неквалитетних радова, указује посланик НДС.

Веселиновић је упитао и гувернера НБС Јоргованку Табаковић шта ће учинити да се стабилизује курс динара, имајућу у виду, како каже, да је ових дана дошао до 119 динара за евро.

Гордана Чомић посланица ДС поставила је питање које је, како је навела, министарки пољопривреде и екологије постављено још пре неколико месеци, а тиче се дивље депоније код Нових Бановаца на аутопуту Београд-Нови Сад.

Посланик СНС Владимир Ђукановић похвалио је рад министра унутрашњих послова Небојше Стефановића подсетивши да су решени случајеви који су потресали јавност.

У наставку седнице, поставио је питање министру Стефановићу, докле се стигло са истрагом у вези са Развојном банком Војводине из које се новац извлачио по партијском линији.

У делу седнице за постављање посланичких питања, посланик Српског покрета обнове Мирко Чикириз упитао је зашто се најсиромашнијим грађанима неправедно искључује струја, а привредним субјектима који дугују милионе, дуг се не наплаћује.

То питање упутио је министру енергетике Александру Антићу и директору ЕПС-а Александру Обрадовићу.

После питања посланици су почели разматрање амандмана на измене Закона о високом образовању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи