Поповић: ДСС ће остати јединствена

Демократска странка Србије ће 20. септембра одржати седницу Главног одбора после које ће се знати ко су кандидати за новог лидера странке, који треба да буде избран на скупштини у октобру. Александар Поповић је уверен да ће ДСС остати јединствена "и пре и после" избора новог предсдедника.

Заменик председника ДСС-а Александар Поповић који води странку после оставке Војислава Коштунице, коју је поднео због лоших резулата на мајским изборима, рекао је и да у тој странци нема сукоба око политике већ да постоје различита мишљења око концепта вођења те политичке партије, преноси Танјуг.

Поповић је на конференцији за новинаре, уз објашњање да на зна ко су кандидати за будућег лидера ДСС јер тек треба да их предложе општински одбори, наговестио могућност да промени своју одлуку да ће водити странку до избора новог председника.

"Ја свакако водим странку до скупштине, а онда ...", рекао је Поповић, изразивши уверење да ће ДСС остати јединствена "и пре и после" избора новог предсдедника.

Поповић је рекао и да је функционер ДСС Милан Стаматовић напустио странку "због личних а не политичких разлога", не желећи да коментарише медијске наводе да Стаматовић са бившим потпредседником ДСС Ненадом Поповићем формира нову странку.

Као најозбиљнији кандидати за будућег лидера ДСС помињу се Милош Алигрудић и Санда Рашковић Ивић, медији наводе да би то могли да буду и Андрија Младеновић и Драган Маршићанин док је Слободан Самарџић саопштио да се неће кандидатовати.

Алигрудић је прошле седмице рекао Танјугу да ће, уколико добије подршку, прихватити кандидатуру док је члан Покрајинског одбора ДСС Марко Јакишћ најавио да ће тај одбор вероватно предложити Алигрудића или Санду Рашковић Ивић.

После лоших резултата на мајским изборима Коштуница, од оснивања једини лидер ДСС, поднео је оставку а странком од тада руководи Александар Поповић.

Поповић је летос писмом обавестио страначке органе да ће ту функцију обављати до избора новог председника, а што би требало да се догоди у октобру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи