Читај ми!

Мајданпек, убедљива победа напредњака

Српска напредна странка освојила је 48,39 одсто гласова, саопштила Општинска изборна комисија. На другом месту је ДС са 23,15 одсто, а на трећем СПС са 16,85 одсто освојених гласова. Овакав однос снага напредњацима обезбеђује апсолутну власт у општинском парламенту Мајданпека.

01.10 - СНС је освојио је 48,39 одсто гласова или 17 мандата на општинским изборима у Мајданпеку, саопштила је Општинска изборна комисија. Следе ДС са 23,15 одсто или осам мандата, СПС са 16,85 или пет мандата и Влашка странка које је добила један мандат. Излазност на овим изборима била је 58,68 одсто од укупног броја уписаних бирача.

23.00 - Функционер СНС-а Верољуб Арсић изјавио је да су грађани Мајданпека одлучили да не буду на зачељу промена које нуди СНС.

21.45 - Српска напредна странка је, према првим резултатима, освојила 47,66 одсто гласова, сазнаје РТС. На другом месту је ДС са 23 одсто, а на трећем СПС са 17 одсто освојених гласова.

На ванредним локалним изборима у Мајданпеку победила је Српска напредна странка са освојених 48,39 одсто освојених гласова, показују резулатати које је саопштила Општинска изборна комисија. На овогодишњим изборима забележена је готово иста излазност као и 2012. године, али су резултати потпуно различити.

Српска напредна странка освојила је 5.012 гласова, Демократска странка 2.398, СПС-ПУПС-ЈС-СДПС, 1.745 гласова.

Пре две године 2012, СНС је освојио 1.754 гласа, Демократска странка 3.433 гласа, СПС-ПУПС, без СДПС-а 1.939.  

СНС је сада добио три пута више гласова у односу на 2012, а ДС има пад од 1.000 гласова.

Функционер СНС-а Верољуб Арсић изјавио је да су грађани Мајданпека одлучили да не буду на зачељу промена које нуди Српска напредна странка.

Арсић је, после проглашења победе, рекао да је према прелиминарним резултатима, СНС освојио 17 од 31 одборничког мандата, односно надполовичну већину.

"Грађани су препознали странку која је искрена према њима", рекао је Арсић и додао да је резултат био у складу са очекивањима напредњака.

Упитан да ли ће СНС бити бити једина партија у власти, Арсић је навео да ће странке које буду хтеле да уђу у власт морати да прихвате програм Српске напредне странке.

Први на листи СНС-а Дејан Вагнер рекао је да је веома задовољан оствареним резултатом који гарантује стабилно вођење Скупштине општине.

У току дана, у селу Мосни се испред бирачког места догодио инцидент, али то није угрозило регуларност изборног процеса.

За 31 одборничко место у Скупштини општине Мајданпек у трци је било седам листа.

На изборима су учествовале листе "Александар Вучић – Српска напредна странка", "Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – ПУПС – Јединствена Србија – Социјалдемократска партија Србије", а под редним бројем три листа Демократске странке.

На бирачком листићу под бројем четири следи листа националних мањина под називом "Влашка странка", а затим листа Групе грађана "Окупљање за Мајданпек и Поречје" коју, између осталих, чине представници ЛДП-а, НДС-а, УРС-а.

На изборима је учествовала и листа Група грађана "Доста је било – Саша Радуловић", али и листа "СПО – Искрено за Мајданпек – Владимир Божић".

Влада Србије распустила је 30. маја Скупштину општине и образовала Привремени орган за обављање неодложних послова до конституисања нових након избора.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи