Читај ми!

Локални избори у Мајданпеку

У Мајданпеку су одржани локални избори, а више од 18.000 грађана бирало је између седам изборних листа. Општинска изборна комисија није вршила процену излазности а у штабовима странака кажу да је до 19 сати изашло око 55 одсто бирача.

21.45 - Српска напредна странка је према првим резултатима освојила 47,66 одсто гласова, сазнаје РТС. На другом месту је ДС са 23 одсто, а на трећем СПС са 17 одсто освојених гласова.

20.00 - Затворена бирачка места у Мајданпеку. До 19 сати изашло је око 55 одсто бирача, показују подаци странака. 

18.40 - До 18 часова изашло је око 50 одсто бирача, показују подаци странака.  

15.40 - У штабовима СНС-а и СПС-а кажу да је излазност до 14 часова око 35 одсто. 

Локални избори у Мајданпеку протекли су без већих проблема. Сва бирачка места су јутрос отворена на време, а због недостатка капацитета општинска изборна комисија није вршила процене излазности, саопштено је из Комисије.

Mање неправилности су отклањане у ходу, а већа излазност била је током послеподнева.

Први прелиминарни резултати биће познати нешто пре поноћи, рекао је Танјугу председник општинске изборне комисије Дејан Шкорић.

Гласање је протекло без инцидената, а приговор на садржај и изглед листића поднела је око 18.30 сати група грађана "Окупљање за Мајданпек и Поречје" коју између осталог чине представници НДС-а, ЛДП-а и УРС-а.

Исидор Игић, носилац листе, рекао је да та група грађана сматра да су избори нерегуларни, јер су изборни листићи написани на нерегуларан начин односно да нису у складу са Законом о локалним изборима.

Исте замерке има и Покрет "Доста је било - Саша Радуловић", који тражи поништење општинских избора.

Грађани су бирали 31 одборника локалног парламента на 41 бирачком месту, а у бирачки списак уписано је 18.347 особа с правом гласа.

На изборима су учествовале листе "Александар Вучић – Српска напредна странка", "Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – ПУПС – Јединствена Србија – Социјалдемократска партија Србије", а под редним бројем три листа Демократске странке.

На бирачком листићу под бројем четири следи листа националних мањина под називом "Влашка странка", а затим листа Групе грађана "Окупљање за Мајданпек и Поречје" коју, између осталих, чине представници ЛДП-а, НДС-а, УРС-а.

На изборима је учествовала и листа Група грађана "Доста је било – Саша Радуловић", али и листа "СПО – Искрено за Мајданпек – Владимир Божић".

Влада Србије је 30. маја распустила Скупштину општине и образовала Привремени орган за обављање неодложних послова до конституисања нових органа власти након избора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи