Пастор: Седница скупштине 22. или 23. септембра

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор најавио је да ће седницу покрајинског парламента заказати за 22. или 23. септембар и додао да је "потпуно сигурно" да превремених покрајинских избора неће бити.

Иштван Пастор је за новосадски Дневник рекао да ће на дневном реду бити одлуке о Покрајинској влади, омбудсману, покрајинском јавном правобраниоцу, и вероватно о новом пословнику, преноси Бета.

"То су четири акта веома значајна за спровођење Статута и мислим да ће постојати кворум за отварање седнице, као и да ће бити обезбеђен довољан број гласова за изгласавање поменутих одлука", рекао је Пастор.

Додао је да "у овом тренутку" постоји парламентарна већина, али је оценио да суштина није у томе, већ питање шта та већина објективно може урадити и какав је ефекат тога.

"Да буде сасвим јасно: ми не рушимо садашњу парламентарну већину нити је напуштамо. Савез војвођанских Мађара не окреће леђа ником", рекао је Пастор, који је и председник СВМ.

Додао је да СВМ само жели да из позиције у којој је, где је истовремено партнер и једној и другој политичкој групацији, али на различитим нивоима власти, учине свима "добру услугу" и створе услове да се разговара о важним стварима за Војводину.

Пастор је рекао да је "потпуно сигурно" да превремених покрајинских избора неће бити.

"Убеђен сам у то да се неће створити формалноправни услови за њихово расписивање. Но, још и важније, неће их бити и због тога што то напросто није у интересу државе јер би, објективно говорећи, расписивање избора закочило процес њеног стајања на ноге", навео је Пастор.

Већину у Скупштини Војводине има коалиција Демократске странке, Лиге социјалдемократа Војводине и СВМ-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи