Читај ми!

Партијски разговори о војвођанској влади

Политички органи НДС-а ће веома брзо заузети став у вези са наставком разговора о реконструкцији војвођанске владе са ЛСВ-ом и ДС-ом, каже председник посланичког клуба НДС-а Милош Гагић. За ЛСВ најважније да цео посао око реконструкције владе буде завршен за 30 дана, рекао раније Бојан Костреш. Иштван Пастор каже да није одустао од идеје о концентрационој влади.

Председник посланика НДС-а у војвођанској скупштини је у изјави Танјугу подсетио да је НДС "изнео неколико ставова везаних за наставак преговора" додавши да ће странчки органи НДС "брзо изаћи са ставом" и да је "у овом моменту то све што може да каже".

"Прво морали смо да решимо питање сагласности ДС-а, да ли он види НДС као потенцијалног коалиционог партнера и то је једна димензија... ми чекамо пре свега став политичких органа НДС-а и потом ћемо изаћи у јавност с тим како видимо наше настављање преговора са ДС-ом", рекао је Гагић.

Председништво ЛСВ-а усвојило је јуче извештај о техничким преговорима које је та странка водила са ДС-ом и НДС-ом о реконстукцији војвођанске владе, изјавио је заменик председника ЛСВ Бојан Костреш.

За ЛСВ је најважније да цео посао око реконструкције покрајинске владе буде завршен за 30 дана, рекао је Костреш после седнице Председништва.

Војвођанске демократе поздравиле су данас "одлуку председништва ЛСВ-а о прихватању усаглашених ставова техничких група ДС, ЛСВ и НДС о заједничкој политици, начину функционисања коалиције и начину функционисања будуће покрајинске владе".

У саопштењу Покрајинског одбора ДС-а се наводи да та странка прихвата предложену динамику наставка преговора и њиховог окончања, "и да ће заједно са ЛСВ-ом и НДС-ом, кренути одмах у реализацију договорене политике, паралелно са наставком преговора".

Преговоре о реконструкцији Покрајинске владе, коју чине ДС, ЛСВ и Савез војвођанских Мађара почели су 4. јула.

Воде их технички тимови ЛСВ, ДС и НДС док СВМ, који се залаже за концентрациону владу не учествује у тим разговорима.

Раније данас председник Скупштине Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор рекао је за РТВ Војводине да није одустао од идеје о концентрационој влади у Покрајини, али да она није могућа без Демократске странке.

Пастор је рекао да "нема намеру да се опредељује између демократа и напредњака", уколико му такав услов буде постављен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи