Читај ми!

Павићевић: Без рампи на административној линији

Официр за везу владе Србије у Приштини Дејан Павићевић рекао је да ће административни прелази ка Косову остати исти као до сада без рампи, застава, државних обележја или измене постојећег режима прелазака.

После данашње рунде техничког дијалога у Бриселу о интегрисаној контроли на административној линији под покровитељством ЕУ, Павићевић је рекао да тврдње приштинске стране да ће се градити некакви гранични прелази нису тачне.

Објаснио је да договор који је данас постигнут са приштинском делегацијом укључује повећан број саобраћајних трака и кућица, али не и изградњу сталних објеката на шест прелаза према Косову.

"Они су предлагали некакве бедеме и рампе на тим прелазима, али то није прошло", истакао је Павићевић и додао да су данас само парафирани планови за уређење прелаза.

Шефица приштинске делегације Едита Тахири изјавила је раније данас да је потписан споразум о изградњи перманентних објеката за граничну контролу на шест пунктова према Косову, али Павићевић тврди да се ради о манипулацији.

"Административна линија ће се као и до сада прелазити са личном картом, а све што се мења је што ће људима одсад бити лакше да приђу и прођу кроз контролни пункт", рекао је Павићевић.

Павићевић је истакао да ће пројекат водити агенција Уједињених нација за пројектно планирање (УНОПС), чиме се УН враћа у процес дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине.

Он се посебно захвалио члановима београдског преговарачког тима у који су били укључени људи из више надлежних министарстава и агенција.

Београдска делегација, којој се вечерас придружио и шеф канцеларије за КиМ Марко Ђурић, остаје у Бриселу и сутра, где ће са представницима ЕУ разговарати о поглављу 35 преговора о придруживању, које је везано за Косово.

Портпаролка ЕУ за спољну политику и безбедност Маја Коцијанчич саопштила је да је данас у Бриселу у оквиру дијалога Београда и Приштине настављен технички рад на примени споразума о интегрисаном управљању прелазима и да су се две стране договориле о изгледу прелаза.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи