Јовановић: Србији је потребна равнотежа

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да ће за две седмице бити познат карактер окупљања странака изван владајуће коалиције у Србији, како би грађани имали алтернативу ономе што представља коалиција окупљена око Александра Вучића.

Чедомир Јовановић је на конференцији за новинаре у Крагујевцу рекао да ће у најкраћем року, не дужем од две недеље, јавност бити упозната са оним што треба да буде изглед и карактер тог окупљања. Конференцији су присуствовали и бивши челници УРС-а, Бошко Ничић и градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић, преноси Танјуг.

Наглашавајући "да је у току финализација вишемесечног рада политичких странака на стварању алтернативе садашњој власти", Јовановић је оценио "да је Србији потребна равнотежа и да је равнотежа потребна и напредњацима и Александру Вучићу".

"Мислим да и ДС и НДС пуно тога дугују Србији и да треба да преузму свој део одговорности.Они представљају бираче који су за њих гласали, са њима се идентификују људи који живе око нас, и сматрам да би било веома неодговорно њихово дистанцирање, не једних од других, него од посла који Вучић не може да ради, нити треба да га ради, који је наша обавеза", рекао је Јовановић.

Он је додао да ће наредних дана о томе разговарарати и са Бојаном Пајтићем и Борисом Тадићем и нагласио да је потребно окупљање око позитивних идеја и вредности, за Србију која, како је навео, нестаје пред нама.

"Србија се 900 милиона евра задужила у августу, нема ребаланса буџета и договора са ММФ, струја поскупљује, компликује се међународна позиција земље, имамо нестабилно Косово, и наша је обавеза да урадимо свој део посла, јер времена за губљење немамо", рекао је Јовановић, који је затражио подршку грађана у идеји окупљања странака изван власти.

Јовановић је додао и "да у овом тренутку не постоји ниједан разлог да ЛДП напусти коалицију са Верољубом Стевановићем у Крагујевцу", где је крагујевачким напредњацима најважније питање како доћи главе Стевановићу".

Наглашавајући "да је потребна алтернативна садашњој власти јер Србију води у у највећи понор у њеној историји", Стевановић је рекао да Крагујевац функционише боље од свих других , највећих, градова, упркос томе што је, како је навео, град блокиран с врха државе.

"Та блокада је директна или индиректна, видљива или невидљива и траје дуго, кроз преполовољена трансферна средства, разноразне судске одлуке, контроле", рекао је Стевановић и додао "да ће колација на власти у Крагујевцу опстати и трајати".

Ничић је такође рекао да је у току финалне договарања странака изван власти, и навео "да су данас у Србији, пре свега у јавном сектору, редовне плате мисаона именица, а на градилиштима се изводе радови без адекватних ознака и табли".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи