ЛСВ подржао договор са ДС и НДС

Председништво Лиге социјалдемократа Војводине подржало је принципе из техничких преговора које је странка водила са Демократском странком и Новом демократском странком, изјавио је заменик председника ЛСВ Бојан Костреш.

Бојан Костреш је на конференцији за новинаре рекао да ЛСВ тражи да се преговори о реконструкцији Покрајинске владе и принципима њене будуће политике окончају у року од 30 дана, преноси Бета.

Према његовим речима, ЛСВ захтева хитно доношење одлуке Скупштине Војводине којом ће Војводина затражити промену свог уставно-правног положаја у оквиру промена Устава Србије, до којих ће доћи због европских интеграција.

Костреш је навео да ЛСВ захтева и да Скупштина Војводине донесе декларацију о обештећењу те покрајине у случају продаје Нафтне индустрије Србије (НИС).

Костреш је рекао да ЛСВ очекује да се у наредних 30 дана направи прецизан план програма Покрајинске владе са дефинисаним најважнијим принципима.

Додао је да ЛСВ очекује да се у року од 30 дана реше и кадровска питања која се тичу реконструкције Покрајинске владе. 

Он је објаснио да одлуке председништва странке треба да потрвди и Главни одбор који ће сазвати лидер партије Ненад Чанак. 

Костреш је оценио да су превремени покрајински избори лоше решење, али је додао да је ЛСВ спрема и на такав епилог. 

Према његовим речима, ЛСВ је свесна да без сарадње са Српском напредном странком у Скупштини Србије не могу да буду усвојени Закон о финансирању и Закон о надлежностима Војводине. 

Оценио је да Савез војвођанских Мађара, који је део владајуће коалиције у Скупштини Војводине, мора да се определи којој политичкој групацији припада, односно да ли ће остати у актуелној коалицији или ће се залагати за концентрациону владу у којој би била и СНС.

Костреш је рекао да је за ЛСВ једино важно спровођење страначког програма и додао да су за сада на дневном реду само промена уставно-правног положаја Војводине и обештећење Војводине у вези са продајом НИС.

"Питања попут Војводине републике и питања законодавне, извршне и судске власти Војводине су питања која ће ЛСВ спроводити када буде имала још већу подршку бирача", казао је Костреш.

Председник ЛСВ Ненад Чанак изјавио је јуче да председник ДС и председник покрајинске владе Бојан Пајтић више нема легитимитет да води покрајинску владу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи