Читај ми!

Јањић нови градоначелник Зрењанина

Чедомир Јањић, члан Српске напредне странке, изабран је за новог градоначелника Зрењанина, пошто је Иван Бошњак поднео оставку на ту функцију због преласка на другу дужност. Опозиција се оштро противи избору.

За новог заменика градоначелника изабран је Саша Сантовац, досадашњи шеф одборничке групе СНС-а у зрењанинској Скупштини. Одборници Скупштине града Зрењанина изабрали су и Градско веће, чији ће стари чланови и убудуће обављати те функције.

Представници опозиционих странака критиковали су именовања, а шеф одборничке групе ДС-а Горан Каурић оценио је да Зрењанин нема градоначелника, јер се он "припрема у страначкој кухињи".

"Зрењанин нема домаћина куће, јер је ово трећи градоначелник СНС-а од 2012. године. Грађани нису гласали ни за овог градоначелника и због тога ће наша одборничка група напустити седницу", рекао је Каурић.

Председник одборничке групе ЛСВ-а Дејан Чапо позвао је републичку владу да уведе привремене мере у Зрењанин и распише ванредне локалне изборе.

Према његовим речима, Град је у претходне две године вођен на катастрофалан начин и сумња да ишта може да се промени.

"Одборници и одборнице ЛСВ-а ће остати у сали Скупштине, али неће учествовати у гласању, јер не желимо да будемо део комедије која ће имати трагичне последице", рекао је Чапо.

Захваливши се својим досадашњим сарадницима, Бошњак је рекао да још не може прецизно да говори о другој функцији, док не добије решење.

"Обавио сам разговоре у Министарству за локалну самоуправу где су исказали интересовање за резултате које је град Зрењанин у претходна 22 месеца постигао" истакао је Бошњак.

Бивши градоначелник Зрењанина је истакао да ће се, уколико буде било потребе за тим, вратити и у одборничке клупе.

Међутим, секретар градске Скупштине Милан Мркшић обавестио је одборнике да је изборна комисија одбила Бошњаков захтев, јер, како је истакао, на изборној листи СНС-а "нема упражњеног места", те "нема услова да му се врати одборнички мандат".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару