Читај ми!

Мали: Канцеларија за брзе одговоре од септембра

У Привредној комори Београда представљен је пројекат Канцеларије за брзе одговоре -"Бизнис инфо центар" који би, како је рекао градоначелник Синиша Мали, требало да почне са радом од септембра.

Градоначелник Синиша Мали је истакао да тај пројекат нуди вишеструке користи за град, за привреду града, али и локалних самоуправа, јер би власт на тај начин сазнала који су највећи проблеми предузетника на територији Београда, па би самим тим неке стратегије, визије и планове правили управо на основу тога што би се сазнало на терену, преноси Танјуг.

"Са друге стране, остварили бисмо циљ који је за нас у овом тренутку најважнији, а то је да покушамо да подстакнемо привредни раст и развој у Београду, и да на било који начин запослимо макар једног запосленог више него што их је данас", рекао је Мали и додао да је то "прави концепт у право време".

Како је објаснио, идеја је да на једном месту, у канцеларији у свакој локалној самоуправи буде по једна особа која би информационо била повезана са градом, Привредном комором Београда и свим градским установама, као место на коме се сваки предузетник може да добије одговоре на питања у вези са пореским олакшицама, за начин оснивања фирме, за поједине таксе, за комуналне проблеме...

"Концепт не би требало да кошта ништа локалне самоуправе. Коштаће град и Привредну комору у евентуалној набавци потребне опреме, уколико општине немају потребну технику", истакао је Мали.

Према његовим речима, по први пут би град, локалне самоуправе и Комора и, радиле заједно и координисано, а самим тим би постале "моћна машинерија која на брз и ефикасан начин може да одговори привредницима и из локалних самоуправа и на нивоу града.

Мали: Потребна боља комуникација институција

Мали је данас обишао Службу за комуникације и координацију односа са грађанима "Беоком сервис", преноси Танјуг.

Мали је рекао да ће се градска власт потрудити да свако у градским институцијама добије оно што му треба за рад, али да истовремено мора да се уведе ред и рад у градске институције.

Навео је пример да је због тога у Управи града Београда прорадио софтвер за читање картица о доласку запослених на посао и да свако кашњење мора бити оправдано од надлежног руководиоца.

Мали је поручио да све градске институције морају боље међусобно да комуницирају да би град боље функционисао, а Београђани добили боље услове за живот.

Када је реч о "Беоком сервису", градоначелник је напоменуо да су у згради у Тиршовој 1 смештене четири институције важне за функционисање града и поручио да свако ко има неки проблем са функционисањем комуналних предузећа може да се обрати "Беокому" који ће коктактирати та комунална предузећа, а екипе ће изаћи на терен и решити проблем.

"Цео систем је увезан и грађани могу да очекују брзу услугу, ако имају неких проблема," поручио је Мали.

Напоменуо је да је у Тиршовој 1 смештено и Градско јавно правобранилаштво у коме се воде сви спорови које град има, а у тој згради је и Канцеларија за заштиту права пацијената, која је од јануара до јуна имала 175 решења и више од 10.000 захтева и сугестија грађана.

У тој згради је, како је рекао, и Завод за информатику и статистику града Београда која је чвориште свих информационих система града и бави се градском статистиком, на основу које се доносе важне одлуке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару