Читај ми!

Харадинај за наставак дијалога са Београдом

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај, који је номинован као кандидат за премијера нове косовске владе, заложио се за наставак дијалога са Београдом, истакавши да треба подићи његов квалитет.

"Да, наставићемо дијалог са Србијом, али треба да подигнемо квалитет тог диалога, значи треба да знамо тачне теме дијалога", рекао је Харадинај ког су као кандидата за премијера номиновали Демократски савез Косова, његова АБК и Иницијатива за Косово уз подршку покрета Самоопредељење.

Хардинај је, гостујући у емисији "Топ шоу", оценио да је Демократска партија Косова Хашима Тачија довела Косово у веома тешко стање.

"Нећу да комуницирам са Тачијем око било чега јер повратка нема. Није реч о неозбиљном деловању", рекао је Харадинај.

Према његовим речима, опозиционе партије које ће формирати владу Косова максимално су мобилисане како би дале епилог актуелном стању на Косову.

"Случај ДПК је изузетно тежак, јер је довео до веома тешког стања на Косову. Ако наставе са овом маглом коју стварају биће многих проблема, јер смо ми свесни да смо као Косово најкорумпиранија земља на Балкану", рекао је Харадинај.

Поручио је да се на Косову више неће толерисати корупција и да је добро да сваки човек добије ову поруку "а највише ДПК и господин Тачи".

Навео је и да ће се "Тачи наравно суочити са свим оним сто је учинио".

Лидери три странке - Харадинај, Иса Мустафа из Демократске странке Косова (ДСК) и Фатмир Лимај из Иницијативе за Косово (Нисме) договорили су формирање скупштинске већине уз подршку покрета Самоопредељење и одлучили да нови премијер буде Харадинај.

Демократска партија Косова (ДПК) међутим тврди да, према косовском уставу, тој странци као победнику избора припада место мандатара.

Према писању приштинских медија, и ДПК је понудила Харадинају место премијера у колико уђе у коалицију са том партијом.

Хашки суд је два пута ослободио Харадинаја од оптужби за ратне злочине током 1998. и 1999. године.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару