Читај ми!

Додик тражи помоћ од Вучића

Председник Републике Српске Милорад Додик затражио је помоћ од премијера Србије Александра Вучића ради санирања последица поплава које су задесиле Републику Српску.

Додик је замолио премијера Александра Вучића да не заборави Републику Српску јер се, како је рекао, БиХ по том питању понаша инертно, преноси Танјуг.

Додик је новинарима, након састанка са Вучићем, рекао да су Влада Србије и премијер преузели обавезу да се у Добоју и Шамцу адаптирају одређени објекти страдали у недавним поплавама у Републици Српској према пројектима који тек треба да буду израђени.

Рекао је да ће се са премијером Вучићем тим поводом састати поново у петак.

"Разговарали смо и о низу политичких питања која се тичу ситуације у БиХ, где су институције неефикасне у решавању многих питања, а разлог томе је и базичан однос према Дејтонском споразуму и Уставу", рекао је Додик и додао да је опште позната чињеница да у БиХ постоје снаге које се залажу за ревизију тих докумената, као и, како је рекао, ми који желимо да задржимо статус стечен управо тим споразумом.

Стога је, додао је Додик, веома важно да се у свему томе препознаје улога Србије која је и потписница Дејтонског споразума.

"БиХ има толико проблема да је она неодржива и ако се не врати изворним принципима Дејтона она нема будућност", рекао је Додик.

Како је раније саопштила Владина Канцеларија за сарадњу с медијима, Вучић је с Додиком разговарао о јачању економских веза између Србије и Републике Српске, односима у региону, као и о положају Републике Српске унутар БиХ.

Додик је обавестио српског премијера о тежини ситуације после поплава и затражио помоћ за Републику Српску, уз разумевање за позиције Србије која је такође тешко погођена поплавама.

Премијер Вучић је обећао помоћ Владе Србије у изградњи инфраструктуре у Добоју и Шамцу.

На састанку је договорен нови сусрет у петак када ће са министром културе Иваном Тасовцем и Емиром Кустурицом разговарати о обележавању стогодишњице почетка Првог светског рата.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару