Читај ми!

Седам центара у Митровици спремно за изборе

Припреме теку по плану за сутрашње парламентарне изборе на северу Косова, које расписују приштинске власти. У северном делу Косовске Митровице биће отворено седам бирачких центара. О безбедности бринуће Косовска и Еулекс полиција, као и војници Кфора који су трећа инстанца реаговања.

Председник општинске изборне комисије у Северној Митровици Слободан Димитријевић рекао је Танјугу да за сада припреме за ванредне парламентарне изборе теку по плану и да је све у реду.

"Иако је све одрађено на брзину, трудили смо се да поштујемо све рокове, а што се тиче бирачких места, јуче смо обишли свих седам бирачких центара у општини Северна Митровица и сви центри ће бити спремни на дан избора као и бирачка места", рекао је Димитријевић.

Каже да све остаје као и за прошле изборе који су одржани у овом граду, да ће у седам бирачких центара бити отворена 33 бирачка места и да су именовани чланови бирачких одбора, менаџери изборних центара и комплетно техничко особље.

Општинска изборна комисија у Косовској Митровици још није добила коначан бирачки списак од Централне изборне комисије, а како је објаснио Димитријевић, то је зато што што ће ОЕБС бити тај који ће донети комплетан бирачки материјал на дан избора у Митровицу и предати га председавајућим на бирачким местима.

Димитријевић је додао да ће гласови бити бројани у Косовској Митровици на биралиштима која ће сутра бити отворена од 07.00.

На северу Косова биће ангажовано око 500 припадника косовске полиције који ће се бринути да изборни процес протекне без проблема.

Регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Танјугу да је регионална дирекција косовске полиције "Митровица - Север" сачинила оперативни план којим је предвиђено ангажовање 476 полицијских службеника током спровођења парламентарних избора.

Бојић је додао да ће у приправности бити и припадници специјалне јединице Косовске полиције који ће у случају потребе бити спремни да омах реагују.

Безбедност током одржавања парламентарних избора на Косову осигураваће поред Косовске и Еулекс полиција и војници Кфора који су трећа инстанца реаговања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару