НДС: Оптужбе дискредитују државу и Светску банку

Оптужбе да је ДС и бивша власт проневерила 50 милона долара Светске банке намењених одбрани од поплава дискредитују и државу и Светску банку, сматра Нова демократска странка.

Нова демократска странка (НДС) оценила је да оптужбе на рачун демократа, које су донедавно биле на власти, да су проневериле 50 милиона долара намењих одбрани од поплава, дискредитују и Светску банку која пласман кредита пажљиво котнролише.

"Овакве оптужбе штете пре свега држави јер доводе у питање углед и одговорност Светске банке, чиме се угрожава кредитни потенцијал Србије", наводи се у саопштењу НДС.

"Онолико колико се овим наводима оптужује претходна власт, толико се оптужује и Светска банка да није у стању да контролише употребу својих кредита", додаје НДС.

НДС указује да је важно да се зна да Светска банка пажљиво и систематски контролише пласман својих кредита, пре него што медији поставе питања о томе на шта је потрошено 50 милиона долара кредита Светске банке намењеног одбрани од поплава.

Како би престале оптужбе НДС тражи хитно образовање анкетног одбора кроз који би се утврђивала одговорност за евентуалне пропусте у ланцу командовања и разлози за касно доношење одлука о евакуацији.

"Потребно је сазвати и ванредну седницу парламента на којој би једина тачка дневног реда била узрок, последице и начини санирања штете настале од поплава", наводи НДС и додаје да би расправа и утврђивање одговорности требало да обухвате све који могу бити одговорни за пропусте и из актуелне и из претходне власти.

"Медијска реалност може да потраје неко време, али чим јавности буду доступне све чињенице и документација, на реду ће бити питања одговорности и угледа оних који пласирају овакве медијске политикантске оптужбе", наводи се у усаопштењу НДС.

Шеф посланичке групе владајуће Српске напредне странке Зоран Бабић рекао је претходно да би анкетни одбор требало да испита и како су се трошила средства годинама издавајана за спречавање елементарних непогода, укључујући и санацију штете од земљотреса у Краљеву и поплаве у Јаши Томићу.

Он је додао да би требало разговарати и о ономе што се сада дешавало, али и ономе шта се дешавало у прошлости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару