Читај ми!

Гашић са амбасадором Анголе

Министар одбране Братислав Гашић састао се са амбасадором Анголе у Београду Током Диакенгом Сераом, са којим се сагласио да је у интересу обе државe да се сарадња у области одбране настави и ојача, јавља Танјуг.

Република Ангола је, како је истакао Гашић, један од стратешких партнера Србије у Африци, и Србија посебно цени принципијелну подршку Анголе када је реч о Косову и Метохији, саопштено је из Министарства одбране.

Министар одбране пренео је захвалност амбасадору Анголе за његов лични допринос развитку билатералне сарадње, и констатовао значај војноекономске, војномедицинске и војнообразовне сарадње.

Ове године ће, наиме, још 35 кадета из Анголе започети школовање на основним студијама на Војној академији, а у овом тренутку на усавршавању на Војној академији налазе се 32 официра и кадета те афричке земље.

"Изузетно нас радује чињеница да је наша Војна академија у Анголи препозната као партнер у образовању припадника оружаних снага Анголе. Иако добри односи наших држава датирају из ранијег времена, важно је што смо сачували поверење и наставили да гајимо чврсте билатералне везе између Србије и Анголе", истакао је министар Гашић.

Он је, такође, честитао именовање новог министра одбране Анголе Жоаоа Мануела Гонсалвеша Лоренца, и, истакавши значај континуитета посета високог нивоа, министар Гашић упутио је позив министру одбране Анголе да посети Србију.

У складу са динамиком развоја сарадње, у току је процедура отварања изасланстава одбране у Луанди и Београду, што, како је констатовао, свакако представља додатни импулс развијању билатералне војне сарадње.

Према Гашићевим речима, Влада Србије и Министарство одбране подржавају наступ српских фирми у изградњи инфраструктурних пројеката у Анголи.

Гашић се са сарадницима састао и са делегацијом компаније "Airbus group", коју је предводила потпредседница за Централну и Југоисточну Европу Моник Брепсон, а састанку је присуствовао амбасадор Немачке у Београду Хајнц Вилхелм.

Тема састанка била је успостављање модалитета сарадње те компаније са Министарством одбране и Ваздухопловним заводом "Мома Станојловић", али и са другим предузећима из Србије која раде у области ваздухопловне индустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару