Читај ми!

Изборна тишина у Косовској Митровици

Почела изборна тишина за први круг поновљених избора за градоначелника Северне Митровице, који ће бити одржани сутра, током којих ће се грађани изјашњавати о четири кандидата.

Изборна тишина за први круг поновљених избора за градоначелника Северне Митровице почела је јутрос у седам сати. Избори ће бити одржани сутра, а грађани ће се  изјашњавати о четири кандидата.

Кандидати за градоначелника северне Митровице су Оливер Ивановић испред Грађанске иницијативе "СДП Оливер Ивановић", Горан Ракић кандидат Грађанске иницијативе "Српска", Муса Мифтари из Демократског савеза Косова и Фљорент Аземи из Демократске партије Косова.

Безбедносне мере уочи избора за градоначелника северне Митровице пажљиво су испланиране и координисане између Полиције Косова, Еулекса и Кфора.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је да ће сутра током изборног дана у Северној Митровици бити ангажовано 250 припадника косовске полиције који ће се бринути за безбедност грађана и бирачких места.

Бојић је у изјави Танјугу рекао да је Регионална дирекција косовске полиције израдила оперативни план којим је предвиђено ангажовање 250 припадника полиције који ће се бринути за безбедност грађана, њихове имовине и за безбедност свих бирача који буду излазили на гласање.

У близини сваког бирачког центра биће ангажовано по 30 полицијских службеника, а поред тога биће повећан број пешачких и мобилних патрола у близини бирачких центара, рекао је Бојић.

Нагласио је да ће током изборног дана у Митровици на располагању бити и једна јединица интервентне полиције која ће у случају било какве потребе одмах бити спремна да реагује. Бојић је казао да је од суботе увече полиција преузела стално обезбеђење објеката где ће бити организовано гласање, након што су извршени прегледи тих објеката од стране јединице К-9.

План ће бити на снази до завршетка гласања и пребројавања гласова док се гласачки листићи не пропрате до јужног дела Митровице, рекао је он. Бојић је подсетио да ће заједно са косовском полицијом о безбедности током изборног дана у Митровици сутра бринути Еулекс и Кфор са којима ће полиција блиско сарађивати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару