Читај ми!

Дачић: Напад у Београду је терористички акт, сумња се да је реч о вехабијском покрету

Министар полиције Ивица Дачић оценио је да је напад на припадника Жандармерије терористички акт. Једна особа је ухапшена. Дачић је рекао и да се сумња да је реч о вехабијском покрету. Подигнуте мере безбедности.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је новинарима испред Ургентног центра да је напад на припадника Жандармерије Милоша Јевремовића (34) терористички акт који је уперен и против државе Србије и против припадника Жандармерије.

Рекао је да је приведено још неколико људи који су били у близини полицијских објеката.

"Заједно са безбедносним службама гледамо да повежемо читав тај случај. Не бих сада додавао неке детаљне информације, али као што сте и ви сами објавили, неке сумње су већ присутне. Индиције постоје да је реч о лицима која су већ позната безбедносним службама пре свега, а реч је о вехабијском покрету. Али, кажем још једном, то нису потврђене информације и не желимо да нарушавамо оно што тужилаштво ради", рекао је Дачић.

Истакао је да је ухапшена још једна особа која се кретала у близини Команде Жандармерије.

Случај је преузело Специјално тужилаштво.

Истакао је да су превентивно појачане све мере заштите безбедности у граду.

"Појачане су мере безбедности не само испред објеката који су од значаја као што су амбасаде, као што су државне институције итд, већ смо појачали мере обезбеђења да грађани виде полицију и у тржним центрима, шеталиштима, тако даље да не буде неких непредвиђених околности", рекао је Дачић.

Министар полиције је рекао и да су се надали да ће нападач преживети, како би могли да сазнају више информација. Додао је и да је нападач са собом имао и нож.

Нападач се више пута обраћао припаднику Жандармерије

Говорећи о самом нападу, Дачић је рекао да је нападач више пута прилазио припаднику Жандармерије који је био у полицијској кућици како би му поставио питања.

"Прилазио је више пута полицајцу, питало га за жандарма, питало га где је музеј, на шта је жандарм одговорио - 'не знам који музеј је овде у близини, нема никаквог музеја' и тако даље. Онда се поново вратило, отворило врата кућице и из кесе коју је носио са собом извадило самострел и погодило га самострелом у врат", рекао је Дачић.

Навео је да је жандарм одмах реаговао, извадио пиштољ и испалио неколико хитаца у нападача. Након пола сата констатована је смрт нападача.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару