Читај ми!

Николић: Важно очување односа са Русијом

Чланство у Европској унији важан циљ за Србију, али јој је подједнако важно и очување одличних односа са Русијом, рекао председник Томислав Николић током разговора са руским званичником Алексејем Јурјевичем Мешковом.

Председник Србије Томислав Николић истакао је да је чланство у Европској унији важан циљ за Србију, али да јој је подједнако важно и очување одличних односа са Русијом.

"Уверени смо да ће процес прикључења Србије Европској унији дати додатну вредност узајамним везама Републике Србије и Руске Федерације", рекао је Николић током разговора са замеником министра спољних послова Руске Федерације Алексејем Јурјевичем Мешковом.

Николић и Мешков сагласили су се да је потребно више промовисати заједничке пројекте које су покренуле руске и српске компаније, пре свега због тога што би њихов позитиван исход био добар знак за бројне руске инвеститоре који су заинтересовани да улажу у српску привреду, саопштила је прес служба председника Николића.

Говорећи о реализацији пројекта "Јужни ток", председник Србије је изразио задовољство што се све одвија према плану и истакао потребу да се ефикасно решавају сви технички проблеми који би се могли појавити.

Заменик министра спољних послова Руске Федерације рекао је да "Јужни ток" није само гасовод, већ представља и механизам којим ће се драстично побољшати економски и привредни услови у земљама кроз које ће проћи.

Министар спољних послова Иван Мркић и заменик шефа руске дипломатије Алексеј Мешков оценили су да Србију и Русију повезују добри и пријатељски односи и заложили су се за њихово даље унапређење.

Мркић и Мешков су истакли опредељење обеју земаља за интензивирање односа у свим областима од заједничког интереса, као и за наставак политичког дијалога на високом нивоу.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару