Читај ми!

Мркић вечерас код Кетрин Ештон

Шеф српске дипломатије Иван Мркић присуствоваће вечерас у Бриселу традиционалној радној вечери коју организује висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон. Мркић најавио могућност да једна од тема буде и ситуација у БиХ.

Министар спољних послова Србије Иван Мркић, који ће вечерас у Бриселу заједно са шефовима дипломатија ЕУ и земаља кандидата, присуствовати радној вечери у организацији високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, најавио је могућност да једна од тема буде и ситуација у Босни и Херцеговини.

У Бриселу се данас одржава састанак Савета министара ЕУ за спољне послове на коме се разговара, између осталог, о Источном партнерству, као и о актуелним питањима у вези са заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ.

Вечерас по завршетку тог састанка "окупиће се све чланице ЕУ на министарском нивоу и земље кандидати", рекао је министар Мркић у изјави Танјугу.

Према његовим речима, најпре ће се водити неформални разговори, а потом ће уследити радна вечера која је, како је најавио, посвећена Источном партнерству и ситуацији у региону Медитерана.

"Сви ћемо износити своје утиске о развоју ситуације у овим подручјима. Могуће је да искрсне и питање догађаја у Босни и Херцеговини. Има назнака да ће шефица хрватске дипломатије Весна Пусић покренути ту тему тако да је могуће да и о томе разговарамо", рекао је Мркић.

Ештон је, по традицији, домаћин заједничке вечере министара спољних послова земаља чланица и земаља кандидата за чланство у ЕУ.

На маргинама ових скупова, Мркић ће се сусрести са колегама из земаља ЕУ и нашег региона, а видеће се, како је навео и са бароницом Ештон, као и са потпредседником грчке владе и министром иностраних послова Евангелосом Венизелосом чија се посета Београду ускоро очекује.

"Венизелос би требало да дође 18. фебруара у Београд, ми смо се видели пре неки дан у Атини, данас овде а за неки дан и у Београду", рекао је Мркић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару