Читај ми!

Да Можда Не: Предизборно убрзање

Српска напредна странка је најјача странка и њој избори можда уопште и не требају, али би убрзали реформе, каже Зорана Михајловић. За Драгана Ђиласа Демократска странка мора да буде странка која ће победити СНС, а не привезак те странке.

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да напредњацима ванредни парламентарни избори можда и не требају, јер су најјача странка, али да би они убрзали реформе. Лидер демокрaта Драган Ђилас каже да ДС не може да партиципира у власти са СНС-ом.

Овде можете погледати/преузети емисију Да Можда Не

Гостујући у емисији "Да Можда Не" на РТС-у, Михајловићева је рекла да су за сада једино извесни избори у Београду и да ће, уколико буде ванредних парламентарних избора, кандидат напредњака за премијера бити њихов лидер Александар Вучић.

"Српској напредној странци можда уопште избори не требају - ми смо најјача странка, поверење грађана у СНС расте из дана у дан што је реткост. За сада је потпуно јасно да ћемо имати изборе у Београду, јер је Драган Ђилас изгубио већину пошто је практично приватизовао град са својим пријатељима и познаницима и изгубио поверење коалиционих партнера", рекла је Михајловићева.

Oценила je да реформе морају да буду брже, као и да је актуелна влада урадила много тога што друге пре ње нису, а СНС ће, како је додала, разговарати на седницама било Председништва, било Главног одбора, да ли ће Србија ићи на ванредне парламентарне изборе.

Михајловићева је поновила да је један од разлога за расписивање избора убрзавање реформи.

Говорећи о ситуацији у Београду, Михајловићева је рекла да је за њу питање да ли грађани хоће приватизован Београд и Драгана Ђиласа и његове фирме или одговорну власт, а навела је и да се на тим изборима гласа за листе и да ће СНС изаћи са тимом за вођење града.

Ђилас: ДС мора да буде лидер, а не привезак СНС-а

Лидер Демократске странке Драган Ђилас рекао је да се не слаже са ставовима које је потпредседник те странке Миодраг Ракић изнео у ауторском тексту у Политици о потреби велике коалиције са напредњацима и поновио свој став да ДС не може да партиципира у власти са СНС.

"ДС мора да буде - или лидер у држави или у опозицији и мора да буде странка која ће победити СНС, а не привезак те странке", истакао је Ђилас и додао да демократе "нико није ни звао, нити се сами позивају".

Не прихватам да треба велика коалиција, истиче Ђилас. "Тражим подршку на Главном одбору за то и подршку грађана на изборима. Очекујем да јединство странке правимо, не око лидера, него око политике, правимо јединство странке", рекао је Ђилас.

Ђилас је навео да ће он бити кандидат демократа за градоначелника Београда, а да ће демократе о имену кандидата за премијера, одлучивати ако и када буду расписани парламентарни избори.

Говорећи о евентуалним ванредним изборима, Ђилас је оценио да лошу ситуацију у земљи може да промени само њихово расписивање и конкретна политика ДС-а да је економија главна ствар.

СНС, како сматра, мора да именује ко то кочи реформе у влади и да, ако су то СПС и ПУПС, то онда значи да напредњаци са тим странкама не могу бити у наредној влади.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару