Читај ми!

Фијат и крагујевачка фабрика настављaју да возе заједно; Вучић: Не купујте од других, већ оно што је произведено у Крагујевцу

Свечаност поводом почетка производње електричне "гранде панде" у "Фијатовој" фабрици, одржана је у Крагујевцу уз присуство председника Александра Вучића, чланова Владе, највиших представника "Стелантиса", укључујући извршног директора Карлоса Тавареса. Вучић је истакао да је данас велики дан за нашу земљу и поручио свима да када се опредељују да купе аутомобил, купе баш "гранде панду", произведену у Крагујевцу.

У Крагујевцу почиње производња електричне "гранде панде", а на јесен Србија би требало да постане прва земља на Балкану која има серијску производњу електричних возила.

Свечаност поводом почетка производње одржава се у Крагујевцу. Присуствују председник Александар Вучић, чланови Владе, највиши представници "Стелантиса", укључујући извршног директора Карлоса Тавареша.

У присуству председника Вучића, домаћим и страним медијима први пут је данас у Крагујевцу представљен изглед новог модел "Стелантиса". "Фијат гранде панда" је званично представљен у Торину 11. јула ове године.

Вучић је по доласку разговарао са представницима "Стелантиса" који су му представили модел новог возила "фијат гранде панда" и којим се одвезао до управне зграде.

Дочекао га је извршни директор компаније "Стелантис" Карлос Тавареш, као и представници компаније који су му показали нови модел електричног возила.

Вучић је затим отишао на састанак са руководством "Стелантиса".

Потом ће бити одржана церемонија поводом инаугурације нових производних линија за производњу електричних возила на којој ће се обратити Вучић, Тавареш и Силвија Вернети.

У Крагујевцу ће поводом инаугурације нових производних линија за будућу производњу електричних возила бити уприличен велики ватромет у 21.30.

Србија постаје прва земља са финалном производњом електричних возила на Балкану

Србија ће са почетком серијске производње, за два месеца, постати прва земља са финалном производњом електричних возила на Балкану.

Око две године трајало је прилагођавање крагујевачке фабрике са конвенционалне на иновативну производњу аутомобила.

Линије су аутоматизоване и роботизоване, и на њима тренутно ради око 1.000 људи.

Почетак серијске производње, најављен за октобар, отвара врата за далеко већи број запослених.

Са производних трака у Крагујевцу, најпре ће силазити електрична, а најављена је и хибридна верзија аутомобила.

"Фијат гранде панда" припада Б сегменту аутомобила.

У хибридној верзији, почетна цена биће мања од 19.000 евра, а у електричној верзији испод 25.000.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару