ЕУ одобрила новац за Србију

Европска унија одобрила 178,7 милиона евра за Србију из претприступних фондова за локалне самоуправе и реформу правосуђа, саопштио Штефан Филе.

Европска комисија одобрила је 178,7 милиона евра из претприступних (ИПА) фондова за Србију како би помогла реформу правосуђа и локалну самоуправу, саопштено је из кабинета комесара за проширење Штефана Филеа.

"Ово је била историјска година за односе Србије са ЕУ", поручио је Филе и подсетио да је у 2013. години ступио на снагу Споразум о стабилизацији и придруживању, а Србија добила датум почетка преговора.

"Важно је да Србија сада искористи замах и настави реформе", истакао је комесар и указао на то да је, уз суму која је данас одобрена, ЕУ од 2001. године до данас Србији доделила укупно 2,6 милијарди евра из ИПА фондова.

Највећи део нове транше усмерен је на финансирање реформе правосуђа, а помоћ ће добити и 34 општине у централној и јужној Србији ради унапређења капацитета локалне самоуправе.

Средства ЕУ ће се користити и за подршку спровођења националне стратегије за борбу против корупције и побољшање затворског система.

Део новца ЕК је наменила и за побољшање ефикасности царине и за уређење Дунава.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи