Читај ми!

УРС ускоро о кандидату за градоначелника

Страначки органи УРС-а ускоро ће одлучити ко ће бити кандидат за градоначелника Београда, рекла председница Градског одбора те странке Сузана Грубјешић. Одредићемо кандидата у најскорије време, каже Грубјешићева.

Новоизабрана председница Градског одбора УРС Београд Сузана Грубјешић одбацила је  медијске наводе да ће бити кандидат странке за градоначелника Београда, уз опаску да о тој теми у странци још није ни било речи.

Грубјешић је у изјави Танјугу најавила да ће страначки органи ускоро одлучити ко ће бити кандидат за градоначелника, али да се то још није догодило.

"Одредићемо кандидата у најскорије време. Избори још нису расписани, али са жаљењем морам да констатујем да ни овај пут грађани Београда неће бирати градоначелника по имену и презимену, већ кандидата кога странке одреде са страначких листа, тако да ће поново гласати за листе", рекла је Грубјешић.

Грубјешић је додала и да се и даље шпекулише о датуму избора у Београду, те да је још непознаница да ли ће они бити 9. или 16. марта.

"Ког марта ће бити - ми о томе не одлучујемо. Крајњи рок је да то буде 16. март, и за тај период се припремамо - мора да се направи листа, а кандидат ће бити само један од људи са листе", рекла је Грубјешићева.

На питање да ли ће кандидат УРС-а бити страначка или нестраначка личност, она је оценила да је увек боље да, ако странка има страначку листу, таква особа буде носилац листе и да отворено и искрено понуди свој програм и идеје.

Грубјешић је рекла и да у УРС-у није било ни разговора о томе да ли ће на изборима у Београду наступати самостално или можда у коалицији са Београдском иницијативом, као што је био случај на локалним изборима на Вождовцу.

"Наставиће се сарадња свакако, а о одлуци да ли ћемо ићи самостално или у коалицији на време ћемо обавестити јавност", рекла је Грубјешићева.

За председницу Београдског одбора УРС Грубјешић је изабрана на седници Председништва странке у петак, 20. децембра, када је за заменика председника ГО именован је Жељко Ивањи, док је Мирослав Чучковић сада помоћник председника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи