Ђилас: У недељу почиње "одбрана Србије"

На завршној конвенцији пред локалне изборе на Вождовцу, лидер ДС-а Драган Ђилас поручио да на изборима у недељу, 15. децембра, "Србија почиње своју одбрану". Сви који су силом покушали да држе власт, на крају су остали без ње, поручио Ђилас.

Демократска странка одржала је завршну конвенцију пред локалне изборе на Вождовцу, са које је лидер странке Драган Ђилас поручио да на изборима у недељу, 15. децембра, Србија почиње "одбрану Србије", преноси Танјуг.

"Србија своју одбрану од оних који је уништавају почиње 15. децембра, изборима у Оџацима, Костолцу и Вождовцу, а наставиће је у марту у Београду", рекао је Ђилас и поручио да су сви који су силом покушали да држе власт - на крају остали без власти.

Према његовим речима, они који сада воде Београд свесни су тога.

"Не заборавите, свако ко је веровао да силом, страхом, прогоном, протеривањем може да влада, преварио се - Србија је показала да не може", рекао је Ђилас.

Он је грађанима испред Тржног центра "Бањица" рекао да је Београд у последњих пет година задужио 300 милиона евра, али да та задужења могу да се "'опипају' кроз мостове, трамваје, булеваре, изграђене школе и обданишта", док се Србија за годину и по задужила пет милијарди евра, а да ниједна ствар није направљена.

Поводом критика актуелног руководства Града због набавке скупих страних трамваја, Ђилас је, наводећи скупе министарске аутомобиле, рекао да Београђани треба да се возе у квалитетнијим трамвајима.

"Ако могу премијер, министри и, наравно, први потпредседник Владе да се возе аутомобилима од 100 хиљада евра, што не могу моји Београђани у квалитетним трамвајима", упитао је Драган Ђилас.

Осврнуо се и на пројекат канала Морава-Солун, који је заступао министар природних ресурса и рударства Милан Бачевић, наводећи да је "Бачевић његов омиљени лик", који је после годину и по дана рекао да Србија нема сагласност Македоније и Грчке за изградњу тог канала, али да ће га ипак направити до границе са Македонијом.

"Онда ћемо га ваљда на рукама пренети до Егејског мора", додао је Ђилас.

Окупљенима се обратио и заменик председника ДС-а Бојан Пајтић, који је рекао да је разлика између Ђиласа и Вучића у томе што Ђилас може да уради више него што Вучић може да обећа.

Пајтић је позвао Вождовчане да не дозволе да се тој општини деси оно што се догодило Новом Саду, који је упоредио са Чикагом из 30-их година прошлог века.

Како је рекао, нема времена да чека 10 година да "шегрт Војислава Шешеља научи како је то управљати државом".

"Ја немам ниједан дан да чекам, немамо више времена", рекао је Пајтић, који је критиковао бивше коалиционе партнере Ивицу Дачића, Вука Драшковића и Расима Љајића.

Председник Политичког савета ДС-а Драгољуб Мићуновић позвао је Вождовчане да имају веру у себе и у будућност и поручио да Србија не може пропасти док је ту ДС.

Кандидат за председника Општине Владимир Тодорић позвао је Вождовчане да врате вољу, веру и осмех наводећи да нема више цртања "чича Глиша" на изборним листићима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару