Читај ми!

Радомир Николић: Цвијан нема шансе

До краја недеље СНС ће сменити директоре јавних предузећа и локалне функционере из својих редова чијим радом није задовољна, најавио председник Извршног одбора странке Радомир Николић. Владимир Цвијан неће успети да се кандидује за председника странке јер не може да обезбеди подршку 15 одбора, сматра Николић.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Радомир Николић најавио је да ће до краја недеље бити објављена имена директора и локалних функционера који ће бити смењени, а да ће се пре објављивања коначног списка, са њима разговарати.

"То су наши чланови, наши људи, колико год да су се добро или лоше показали, треба да задржимо тај фер и коректан однос. Странка и даље рачуна на њих, једноставно, само се померају са функција које су обављали, јер може боље", рекао је Николић за РТС.

Према његовим речима, неодговоран однос према странци, али и прилагођавање систему без напора да се нешто промени допринело је томе да се поједини функционери нађу на списку.

Говорећи о страначким изборима који очекују СНС у јануару, Николић је рекао да је изненађен најављеном кандидатуром Владимира Цвијана, јер он, како каже, не може да буде достојан противник Александру Вучићу. Његову кандидатуру види као потез којим је извршио политичко самоубиство.

"Цвијан је на седници Председништва, на којој се говорило о његовој одговорности, био мањи од макова зрна, извињавао се и схватио да је погрешио, тако да нисам мислио да ће ући у овакву врсту политичке борбе унутар странке", рекао је Николић.

Николић каже и да је Цвијанова "кандидатура потез политичког дилетанта, јер у овом тренутку Александра Вучића сигурно нико не може да победи, то је председник каквог свака странка пожелети може, он је човек са јасним резултатима, на кога је чланство поносно".

Цвијан жели да нанесе штету СНС-у

Према Николићевим речима, Цвијан само жели да СНС-у нанесе политичку штету, јер је инструисан од људи који "желе да се Србија врати уназад две године".

С обзиром на то да Статут странке прописује да Цвијан мора да има подршку 15 одбора, Николић је сумња да је то могуће и, како каже, верује да га неће подржати ниједан одборник.

"Врло добро познајем ситуацију у странци, знам колико су људи поносни на оно што ради председник странке, тако да не верујем да ће одбори подржати неког другог", истакао је Николић.

Као председник Градског одбора напредњака у Крагујевцу, Николић је прокоментарисао и могућност преузимања власти у том граду.

"СНС има сталне контакте са странкама у опозицији, а у наредном периоду рачунамо да ћемо остварити сарадњу и са другим странкама са којима смо на локалном нивоу у коалицији. Наш став је да власт у Крагујевцу губи компас и да нешто мора да се промени", објаснио је Николић.

Одговарајући на питање да ли поред подршке социјалиста за промену власти у Крагујевцу очекује и подршку осталих коалиционих партнера, Николић је рекао да тек када са њима буде сарађивао, знаће који је њихов став.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару