Јовановић: Потребан договор најбољих

Потребан је политички договор најбољих, како Србија не би више била земља таблоида и проклетства, каже лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. ЛДП, исто као што у претходном периоду није правио компромисе око кључних ствари, то неће радити ни овога пута, истиче Јовановић.

Либерално-демократска партија се залаже за политички договор најбољих, како Србија не би више била земља таблоида и проклетства да "два лоша пресудише Милоша", указао је лидер те странке Чедомир Јовановић.

Он је, на скупу поводом обележавање Међународног дана људских права, истакао да Србија мора да се договори, "ако жели да буде пристојно место за живот".

Јовановић каже да су тај договор "дужни да формулишу (политичари) - не једни другима него да га понуде читавој земљи".

Према његовим речима, они који нису способни за то и који у свом таблоиду могу да објаве свашта да би ратовали са другим политичарем који има свој таблоид, "нису у фокусу нашег настојања и не треба да буду они о којима ми говоримо".

Лидер ЛДП-а каже да та странка, исто као што у претходном периоду није правила компромисе око кључних ствари, то неће радити ни овога пута.

"Морамо бити још упорнији како би вредности које данас обележавамо бити вредности које ће фаворизовати свет у коме треба да живимо заједно са својом децом", рекао је Јовановић.

Он сматра да су вождовачким локални избори кључни за ЛДП, "пре свега јер смо у њих ушли на потпуно другачији начин него било која друга странка".

Јовановић је навео да је ЛДП у ту кампању ушао "са јасном идејом да желимо да се договоримо око политике која се у Србији коначно мора водити". Очекују добар резулат, као и на београдским изборима које следе, а потом и на републичким.

"Ми (ЛДП) смо овом граду потребни", рекао је Јовановић, додавши да на тим изборима као и на републичким ЛДП излази са осећајем одговорности и амбицијом да унесе нови политички импулс у читаво друштво.

Према његовим речима, на републичке изборе ЛДП ће ићи "са идејом не да ставимо ногу у врата, да се дочепамо неколико министарских места него пре свега са амбицијом која произилази из нашег осећаја одговорности".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару